EKONOMİ

Bakan Yumaklı açıkladı: Yapay et üretimi söz konusu değil

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yapay et üretiminin söz konusu olmadığını, böyle bir mevzuat üzerinde çalışma yapılmadığını açıkladı.

Uluslararası Codex Komisyonu toplantısında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamalarda bulundu.

Bakan İbrahim Yumaklı şunları söyledi: 

Son birkaç ayda tarım alanında yaptığımız devrim niteliğinde değişikliklerin yanında, gıda konusunda da reform denilebilecek düzenlemeler yaptık. Geçen yıl yaptığımız düzenlemeyle nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız.

Zaman zaman bakanlık yapay ete izin verdi gibi paylaşımlar görüyoruz. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir. Yapay et konusunda mevzuat çalışması yoktur olmayacaktır. 

Bir diğer iddia da Bakanlığın gıdalarda böcek ununa izin verdiği iddiası. Böyle bir izin söz konusu değildir. Böyle bir çalışmamız yoktur. Bakanlığımız vatandaşların sağlığı için seferber olmuş durumda. 

Ülkemiz uluslararası Codex Alimentarus komisyonunun ilk üyelerinden biridir. Bu komisyon tarafından yapılan gıda çalışmalarına aktif olarak katılıyoruz. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler