EKONOMİ

Araç alım-satımından 1 milyon lira ceza aldı! Yasadışılığı savunup yine yapacağını söyledi

Yetki belgesi olmadığı halde vekaletle araç alım-satımı yaptığı için ceza alan ve sosyal medya fenomeni olduğunu iddia eden Metehan Meşe yasadışı olmasına rağmen alım-satıma devam edeceğini ilan etti. Meşe'ye 1 milyon lira ceza kesildi.

Otomobilin karaborsaya düştüğü dönemde sosyal medyada çektiği al-sat videolarıyla ünlenen “6ilerimetehan” lakaplı Metehan Meşe’ye geçtiğimiz aylarda Ticaret Bakanlığı tarafından üst sınırdan 300 bin lira ceza kesilmişti. Meşe’ye bir kötü haber de Vergi Dairesi’nden geldi. Vergi Dairesi'nin 700 bin lira vergi cezası kestiği Metehan Meşe, “Al-sat yapmaya devam edeceğim” dedi.

Sosyal medyada “6ilerimetehan” lakabıyla çektiği al-sat videoları ile ünlenen Metehan Meşe’nin geçtiğimiz aylarda yetki belgesi olmadan satış yaptığı tespit edilmişti. Ticaret Bakanlığı tarafından üst sınırdan para cezası kesilen Meşe 300 bin lira ödemişti. Yaptığı satışlarda vergilerini ödemeyen Meşe’ye bir kötü haber de Vergi Dairesi’nden geldi. 2022-2023 yılları arası al-sat yaptığı 48 aracın vergisini ödemeyen Meşe’ye 700 bin lira ceza daha kesildi. Toplam 1 milyon lirayı bulan para cezası sonrası açıklama yapan Meşe ise “Al-sat yapmaya devam edeceğim. Sonuçta buradan rızkımızı geçimimizi sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

TOPLAM CEZA 1 MİLYON LİRAYI BULDU

Yetki belgesi bulunmadan alım satım yapan Metehan Meşe’ye Ticaret Bakanlığı tarafından üst sınırdan 300 lira ceza kesilmişti. Alım satımlarda ödenmeyen vergi borcu nedeniyle 700 bin lira daha ceza kesilen Meşe’nin toplam cezası 1 milyon lirayı buldu. Kendisine verilen ceza konusunda haklı olmadığını iddia eden Meşe, “Araba al-sat yaparken yetki belgem olmadığı için Ticaret Bakanlığı tarafından en üst sınırdan 300 bin lira ceza yemiştik. Şimdi de Vergi Dairesi’nden vergi cezası ile karşılaştık. Uzlaştırma ile beraber 700 bin lira ceza kesildi. Ticaret Bakanlığı ile beraber toplam ceza 1 milyon lira. Biz ticaret yapıyoruz. Kötü bir şey yapmadık ticaret yaptık. Araba alıp sattık. Araba alım satım yaparken aradaki kârımızın vergisini ödeyemedik. Ödemedik. O sebepten dolayı Vergi Dairesi bizi incelemeye aldı ve uzlaştırma ile 700 bin lira ceza ekledi. Nasıl olacak bilmiyorum, ödeyeceğiz bir şekilde. Allah yardım eder inşallah. Tabi ki burada haklı değilim netice olarak vergisini ödemedim. O konuda bir şey diyemem” dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler