HABER

Alman kurtarma görevlisinden enkaz altındaki kadına Türkçe moral: “Daniel burada korkma”

Türkiye Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken dünya çapında yardım kampanyaları da devam ediyor. Bugün sosyal medyaya düşen ve büyük beğeni toplayan bir görüntüde arama kurtarma ekibindeki bir görevlinin depremzedeyi rahatlatmak için Türkçe konuştuğu görüldü.

Merkezi Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye'ye dünyanın dört bir yanından yardım ağıyor.

AFAD'ın Perşembe günü yaptığı son açıklamaya göre, 6 bin 479 yabancı kurtarma görevlisi deprem bölgelerine sevkedildi. Çarşamba günü yapılan açıklamada, 66 ülkeden arama kurtarma ekiplerinin sahada olduğu aktarıldı.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Perşembe günü "95 ülke ve 16 uluslararası kuruluştan yardım teklifi aldık” dedi.

DEPREMZEDEYE TÜRKÇE SESLENDİ: ZEYNEP HANIM KORKMA

Almanya'dan gelen arama kurtarma ekibinin Kahramanmaraş'taki çalışmaları devam ediyor. Sosyal medyaya düşen görüntülerde arama kurtarma ekibindeki bir görevlinin depremzedeyi rahatlatmak için Türkçe konuştuğu görüldü.

Sosyal medyada kısa sürede viral hale gelen videoda, destek ekibinden bir kişi öğrendiği bir kaç kelime ile enkaz altındaki kadına sesleniyor ve "Zeynep Hanım, Daniel burada korkma!" diyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler