HABER

Çanakkale'de okula yalnız giren Emir ağlayarak dışarı çıktı

ÇANAKKALE'de, yeni eÄŸitim öğretim yılının baÅŸlamasıyla birlikte ana sınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, sabah erken saatlerde velileri tarafından okullarına getirildi. Okul yöneticilerinin bahçe kapısında karşıladığı öğrenciler, velileri alınmayınca içeriye yalnız alındı. Ä°lk gün sınıfa anne ve babalarıyla giremeyen öğrencilerinden bazıları aÄŸlayarak dışarı çıktı.Â

Barbaros Hayrattin PaÅŸa Ä°lkokulu'nda sabahın erken saatlerinden itibaren anasınıfına ve ilkokul birinci sınıfa gidecek öÄŸrenciler, velileri tarafından okula getirildi. Bazı velilerin ve öÄŸrencilerin okul önüne gelinceye kadar maskelerini takmadıkları görüldü. Okul bahçesi kapısına geldiklerinde de maskelerini taktılar. ÖÄŸrenci ve velileri okulun bahçe kapısında okul yöneticileri karşıladı. Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın aldığı karar doÄŸrultusunda, koronavirüs tedbirleri kapsamında velilerin okul bahçesine dahi alınmayacağı açıklandı. Bu nedenle öÄŸrenciler, bahçe kapısından itibaren öÄŸretmenler tarafından alınarak, sınıflarına götürüldü. Okul giriÅŸinde yerdeki paspasa ayakları sildirilen çocuklara, hemen giriÅŸte de ellerine dezenfektan sıktırıldı. Minik öÄŸrenciler, alınan tedbirler kapsamında eÄŸitim öÄŸretime baÅŸladı.  

Annesiyle birlikte okula gelen birinci sınıf öÄŸrencisi Emir GümüÅŸ ise sınıfına öÄŸretmeniyle birlikte sakin bir ÅŸekilde gitti. Ancak kısa süre sonra okuldan dışarıya çıkıp, aÄŸlayarak koÅŸmaya baÅŸlayan Emir GümüÅŸ, bahçenin ortasında yere oturdu. Okul yöneticisi kendisini sakinleÅŸtirmeye çalışsa da baÅŸarılı olamadı. Okul önünde bekleyen annesine koÅŸarak sarılan Emir GümüÅŸ, bir süre daha aÄŸlamaya devam etti. Annesi, oÄŸlunu sakinleÅŸtirmeye çalıştı ancak baÅŸarılı olamayınca, birlikte evin yolunu tuttular. 

GÃœNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler