Uzmanlar: "Aile yemekleri çocukları güçlendirir"

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlar: Aile yemekleri çocukları güçlendirir
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 24, 2017 12:32

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle yaptığı Aile Yapısı Araştırması'na göre hafta içinde akşam yemeğinde yüzde 78.2, hafta sonları da yüzde 83.1 oranında bir araya geliyoruz.

Haberin Devamı

Hafta içinde sabah kahvaltısında biraraya gelme oranı yüzde 43,4'te kalırken, bu oran hafta sonu yüzde 72,3 oldu. Uzmanlar, ailenin birlikte yemek yemesinin çocuklar ve gençler üzerinde olumlu etkisine dikkat çekiyor.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuran Erol, yemek yeme alışkanlığının sadece bireysel değil sosyal bir davranış olduğunu belirterek, “Bir arada yenilen aile yemeklerinin çocuklar ve ergenler üzerinde olumlu etkileri kanıtlanmıştır. Aile yemeklerine ayrılan zaman arttıkça çocukların ve gençlerin madde bağımlısı olma oranı azalmakta, akademik başarıları artmakta ve pozitif değerlere sahip oluyor" dedi.


'PEK ÇOK GELİŞMİŞ ÜLKEDEN YÜKSEKTEYİZ'
Verilerin sosyal hayatın deÄŸiÅŸimi hakkında belirli ipuçları verdiÄŸini kaydeden Prof. Dr. Nuran Erol, kadının iÅŸ gücüne katılma oranı, iÅŸ doyumu, stres seviyesi, ebeveynlik tutumları, çocuk sayısı, yemeÄŸe karşı tutumlar, gelenekler, eÄŸitim seviyesi, deÄŸerler gibi unsurların yemek yeme alışkanlıklarını etkilediÄŸini söyledi. Prof. Dr. Erol, ailelerin yüzde 78'inin hafta içi akÅŸam yemeÄŸinde bir araya gelmesinin pek çok geliÅŸmiÅŸ ülkeden yüksek bir rakam olduÄŸunu da aktardı.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!