Üniversite 16’ncı yılını kutluyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversite 16’ncı yılını kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2017 10:53

Kuruluşunun 16’ıncı yılını kutlayan bir vakıf üniversitesi, yıldönümünde yeni ek kampüs binasını hizmete açtı.

Haberin Devamı

Bir vakıf üniversitesi 16’ncı yıl için yeni ek kampüs binasında eğitime başladı. 10 bin 580 öğrenciye eğitim veren Yaşar Üniversitesi 16’ncı yılını kutladı. Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen 16’ıncı kuruluş yıldönümünde yeni bina açılış töreni de yapıldı. Kurum, yeni ek binasıyla birlikte 70 bin metrekarelik kampüsünde hizmet vermeye başlarken, törende konuşan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, üniversite olarak yalnızca fiziksel yatırım yapmadıklarını, öğrencileri uluslararası standartlar seviyesinde yetiştirdiklerini söyledi. Yiğitbaşı şöyle konuştu:

“Kurucumuz ve onursal başkanımızın söylediği çok önemli bir söz var: ‘Üniversite kurmak belki çok zordur, ama asıl zorluk çok iyi bir eğitimi verecek kadroları, sistemleri, organizasyonu kurmaktır.’ Biz bu sözün ışığında vatana, millete ve insanlığa fayda sağlayacak bireyler yetiştirmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Öğrencilerimizi uluslararası standartlar seviyesinde yetiştirmek için hep en elverişli eğitim atmosferini yaratmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda yeni ek kampüs binamızın da üniversitemizin kimliğini, bizi özel ve cazip kılan unsurları temsil ettiğine yürekten inanıyorum.”

Haberin Devamı

YENİ BÖLÜMLER AÇILIYOR

Yaşar Üniversitesi’nin İzmir ve Ege’de olduğu kadar Türkiye genelinde ve yurtdışında da yükselen bir değer olmaya devam edeceğini söyleyen Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ise şunları dile getirdi:

“Önümüzdeki yıl öğrenci alınması planlanan yeni bölüm ve programlar var. Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik kavramlarını içselleştirmiş bir üniversite olarak son bir yılda destek verdiğimiz bilimsel araştırma projelerinin sayısı 37, TÜBİTAK destekli projelerin sayısı 21. Bunun yanı sıra işbirliği içinde olmaya çok önem verdiğimiz sanayi destekli projelerin sayısı da 29. Ayrıca kurduğumuz Minerva Kuluçka Merkezi, 50’nin üzerinde girişimcinin hayallerini hayata geçirmesine imkan sağlıyor. 28 iş fikrine destek olmaya devam ediyoruz. Merkezdeki şirket sayısı da 8. 18 ulusal, 7 uluslararası patent başvurumuz var. Son bir yılda tescillenen faydalı model ve endüstriyel tasarım sayısı da 8. Önümüzdeki yıl öğrenci alınması planlanan bölüm ve programlar ise İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde Sosyoloji Bölümü, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda Yönetim ve Bilişim Sistemleri ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri, Meslek Yüksek Okulu’nda Mimari Restorasyon Programı. Gücümüz artarak sürüyor.”

Haberin Devamı

PERSONELE ÖDÜL VERİLDİ

Tören kapsamında ayrıca üniversitenin akademik ve idari personeline ‘Hizmet Onurlandırma’ ve ‘Bilim, Birlik, Başarı Ödülleri’ de verildi. Üniversitenin kuruluş yıldönümü ve yeni bina açılış törenlerine Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Erol, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Kemal Baysak, Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, Mütevelli Heyeti Üyeleri Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu, Prof. Dr. Atila Sezgin, Dr. Mehmet Aktaş, Özer Kırca, yöneticiler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!