GeriSeyahat Türkiye'nin en iyi esnaf lokantaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye'nin en iyi esnaf lokantaları

Türkiye'nin en iyi esnaf lokantaları

Türkiye'nin en iyileri listesinde bu hafta esnaf lokantaları var. Gurmelerden ve yemek yazarlarından oluÅŸan jüri üyelerimizin herbirine en beÄŸendiÄŸi beÅŸ esnaf lokantasını sorduk. Böylece jüri Türkiye'nin en iyi esnaf lokantalarını yani, en iyi ondan oluÅŸan A takımını ortaya çıkardı. Ä°lk listeye giremeyen beÅŸ esnaf lokantasını ise en iyiler B kümesinde topladık. Esnaf lokantalarının vazgeçilmez yemeÄŸi hünkarbeÄŸendi. Fiyatlar hemen hepsinde gayet makul: 5-10 milyon liraya enfes bir ziyafet çekmeniz mümkün. Nerede esnaf lokantası Tarık Akan orada. Esnaf lokantalarının önemli bir kısmında içki yok. ÇoÄŸu sadece öğle yemeÄŸi için açılıyor ve erkenden kapanıyor. Patronla işçinin yan yana yemek yediÄŸi bu lokantalara magazin dünyası pek raÄŸbet etmiyor ama politika, sinema, tiyatro ve basın dünyasından müdavimleri var. Tayyip ErdoÄŸan baÅŸta olmak üzere bütün Ankara siyaseti elleriyle tandır yiyor, üstüne süzme yoÄŸurttan ayran içiyor.KANAATJürinin en beÄŸendiÄŸi esnaf lokantası06:00-23:00 arası servis yapılıyor. Rezervasyon gerekmiyor. Müzik yok. Fiyatlar kiÅŸi başı 10-15 milyon lira. Fiks mönü yok. Kredi kartı geçmiyor. İçki yok. YaÅŸar Kemal, Aysel Gürel, Ahmet Tan müdavimleri arasında. Etli Özbek pilavı ve elbasan tava mutlaka denenmeli. Sahibi Vahdettin Kargulu ve ailesi Halit Yılmaz ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. TuÄŸrul Åžavkay servis beklentisi fazla olmadan lezzetli yemeklerini ve özellikle Özbek pilavını övüyor. Ãœsküdar, Ä°stanbul (216) 333 37 91.HACI SALÄ°Hİçkiyi boÅŸverin, kadınbudunu deneyin12:00-19:00 arası servis yapılıyor. Rezervasyon gerekmiyor. Müzik yok. Fiyatlar kiÅŸi başı 15 milyon lira, içki yok. Gruplara özel fiks mönü uygulanabiliyor. Rahmi Koç, Müjde Ar, Tarık Akan, Zuhal Olcay müdavimleri arasında. HünkarbeÄŸendi mutlaka denenmeli. Sahibi Abdullah Muvit ve ailesi müşterilerle bizzat ilgileniyor. Mustafa OÄŸuz kadınbudu köftesini övüyor. BeyoÄŸlu, Ä°stanbul (212) 243 45 28SUBAÅžIEski Babıali'nin kokoreç mekanı11:00-16:00 arası servis yapılıyor. Rezervasyon gerekmiyor. Müzik çalınmıyor. Fiks mönü yok, fiyatlar kiÅŸi başı 9-10 milyon arasında. Sahibi Kemal Veysel Görür müşterilerle bizzat ilgileniyor. Babıali döneminde Oktay EkÅŸi, Hasan Pulur, Halit Kıvanç gibi isimlerin çok sık gittiÄŸi mekanın ÅŸu andaki müdavimleri Artun Ãœnsal, Faik Çetiner ve Ä°ran KonsolosluÄŸu çalışanları. Kuzu sarma kokoreç, ıspanak püresi, hünkarbeÄŸendili kebap, ayva tatlısı, ekmek kadayıfı raÄŸbet gören yemekler. Ahmet Örs kalp ve ÅŸeker hastalarına yönelik yemeklerin de bulunabildiÄŸini söylüyor. Nuruosmaniye, Ä°stanbul (212) 522 47 62.HÃœNKARSpesiyalitesi ayvalı yahni12:00-00:00 arası servis yapılıyor. Yer bulunuyor ama kalabalık gruplar için mutlaka rezervasyon gerekli. CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor. Fiyatlar kiÅŸibaşı 25-35 milyon lira. Fiks mönü yok. Åžarık Tara, Hülya AvÅŸar, Recep Tayyip ErdoÄŸan, Meltem Cumbul müdavimleri arasında. Sahibi Feridun Ãœgümü müşterilerle bizzat ilgileniyor. Ayvalı yahni mutlaka denenmeli. Jüri üyelerimizden Ahmet Örs tencere yemeklerini, Engin Akın kol böreÄŸi ve hamsili pilavını övüyor. NiÅŸantaşı, Ä°stanbul (212) 225 46 65FEHMÄ°Tiyatrocuların tercihi10:00-22:30 arası servis yapılıyor. CD'den Klasik Türk MüziÄŸi çalınıyor. Fiks mönü yok. Fiyatlar kiÅŸibaşı 10-15 milyon lira arasında. Sahipleri ErdoÄŸan-Engin Sönmezler müşterilerle bizzat ilgileniyor. Müdavimleri arasında Yıldız Kenter, Kandemir Konduk, Mehmet Ali Alabora gibi ünlü isimler var. Elbasan tava, beÄŸendili kebap ve acem tavuÄŸu mutlaka denenmeli. Mustafa OÄŸuz bu lokantadaki tüm yemekleri tavsiye ediyor, her yemeÄŸin severek ve güvenle yenilebileceÄŸini söylüyor. Kadıköy, Ä°stanbul (216) 336 33 33 KONYALIPolitikacılar burada parmaklarını yiyor11:00-17:00 arası açık. CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor. Rezervasyon gerekiyor. Tandır kiloyla satılıyor ve elle yeniyor. Kilosu 46 milyon lira. Yanında mutlaka Konya'nın süzme yoÄŸurdundan yapılan özel ayranı için. Yemekten sonra hálá mecaliniz varsa üstüne kaymaklı ekmek kadayıfı ısmarlayın. Sahibi Haydar OÄŸuz, Hayri Korkmaz ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. BaÅŸta Tayyip ErdoÄŸan olmak üzere Ankara siyaseti burada parmaklarını yiyor. Mobilyacılar Sitesi, Ankara (312) 348 07 07.CÄ°ÄžERCÄ° ZARÄ°FCiÄŸer, piyaz, cacık Zarif'te yenir11:30-15:30 arası servis yapılıyor. Rezervasyon kabul edilmiyor. Müzik yok. İçkisiz. Fiyatlar kiÅŸi başı 4-5 milyon lira. Çok iyi ayıklanmış kızartma ciÄŸerin yanında cacık ve piyazı da mutlaka denemelisiniz. SaÄŸlığında Zeki Müren'in müdavimi olduÄŸu ciÄŸerciye Mustafa Denizli, Rıdvan Dilmen, Hasan Denizkurdu gibi ünlü isimler de gidiyor. Sahipleri Tuncay ve Turgay Özgörenler kardeÅŸler hazırlık ve servisle bizzat ilgileniyor. Mustafa OÄŸuz yediÄŸi en 'muazzam' ciÄŸerin burada olduÄŸunu söylüyor. Pasaport, Ä°zmir (232) 445 75 26. CUMHURÄ°YETKuyu kebabı yerken Demirel'e rastlayabilirsiniz07:00-00:00 arası servis yapılıyor. Öğle için gerekli deÄŸil ama akÅŸamları rezervasyon yaptırmak gerekiyor. CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor. AnlaÅŸmaya baÄŸlı olarak gruplara fiks mönü uygulanıyor. Fiyatlar kiÅŸi başı 10-15 milyon lira. Kuyu kebabı ve iÅŸkembeli kurufasulye mutlaka denenmeli. Tayfun TalipoÄŸlu, Süleyman Demirel, Emel Sayın müdavimleri arasında. Ali Sirmen nefis tencere yemeklerini ve kaz kızartmalarını övüyor. Samsun, (362) 431 21 65HAVUZLU LOKANTAKapalıçarşı'da kebap 11:00-16:30 arasında servis yapılıyor. CD'den müzik çalıyor. Fiks mönü yok. Gruplar için rezervasyon gerekli. Fiyatlar kiÅŸi başı 7-8 milyon lira arasında. 1960'dan beri hizmet veren lokantanın sahibi Burhan Sarışen. Abant kebabı, BeÄŸendi ve Beykoz kebabı mutlaka denenmeli. Ali Müfit Gürtuna, Semih Saygıner, Melek Baykal, Fazıl Say, Mustafa TaÅŸar ve Erol Çakır müdavimleri arasında. Kapalıçarşı Beyazıt giriÅŸi, Ä°stanbul (212) 527 33 46.HACI ABDULLAHBütün YeÅŸilçam burada11:00-22:30 arası servis yapılıyor. Rezervasyon yaptırmak ÅŸart. Sadece Ramazan'da fiks mönü uygulanıyor. Müzik yok. Sahibi Abdullah Korun. Fiyatlar kiÅŸi başı 18-25 milyon lira arasında. HünkarbeÄŸendi, elbasan tava, kuzu tandır mutlaka denenmeli. Müdavimleri arasında Tarık Akan, Cüneyt Arkın, Fatma Girik, Türkan Åžoray gibi isimler var. Mehmet YaÅŸin gerek yemekleri gerek titiz servisiyle Ä°stanbul'da en beÄŸendiÄŸi birkaç esnaf lokantasından biri olduÄŸunu söylüyor. BeyoÄŸlu, (212) 293 85 61 KÖFTECÄ° PALAFiyatlar kiÅŸi başı 7-9 milyon lira. Ä°negöl köftesini mutlaka denemelisiniz. Müjde Ar, Ömer Durak, Atilla TaÅŸ müdavimleri arasında. Seyrantepe, Ä°stanbul (212) 283 99 90. ASUDEFiyatlar 5-10 milyon lira. Nohut ve cumartesileri mantı mutlaka denenmeli. Metin Tekin, GülÅŸen BubikoÄŸlu, Zeki Alasya müdavimleri arasında. Kuzguncuk, Ä°stanbul (216) 334 44 14.LADESFiyatlar 5-10 milyon lira. Kabak dolması, sebzeli köfte mutlaka denenmeli. Mehmet Ali Alabora, Meltem Cumbul, Erdal ÖzyaÄŸcılar müdavimleri arasında. BeyoÄŸlu, Ä°stanbul (212) 251 32 03.7 MEHMETKüçük bir esnaf lokantasıyken ÅŸimdi büyük bir iÅŸletmeye dönüştü. Ä°ÅŸkembe çorbası, su böreÄŸi ve kabak tatlısı mutlaka denenmeli. Levent Kırca, Emel Sayın, Altan Öymen müdavimleri arasında. Antalya, (242) 238 52 00.AÄžA LOKANTASIFiyatlar kiÅŸibaşı 7-8 milyon lira arasında. Papaz yahni ve kuzu kapama mutlaka denenmeli. Bülent KayabaÅŸ, Tarık Akan, Sedef Erkovan müdavimleri arasında. BeyoÄŸlu, Ä°stanbul (212) 249 39 24. GURMELERDEN OLUÅžAN BÃœYÃœK JÃœRÄ° SEÇTÄ°Yemek kültürü yazarı, gazeteci TuÄŸrul ÅžavkayGusto Dergisi yazarı Ahmet ÖrsGazeteci, gurme Güngör UrasYemek kitabı yazarı ve gurmeEngin AkınYemek kitabı yazarıArman Kırımyediklerini yazarak paylaÅŸan gezgin yazarMehmet YaÅŸinÄ°ÅŸadamı kimliÄŸi gurmeliÄŸini gölgelemeyen Mustafa OÄŸuzDamak tadının sayılan kılavuzu gazeteciAli SirmenMimar, gurme, yazarAli Esad GökselGazeteci yazarDonatella PiattiÂ
False