Türkiye ile yapılan anlaşma sonuç verdi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ile yapılan anlaşma sonuç verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2016 15:24

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Türkiye ile yapılan anlaşmadan sonra Almanya’ya gelen mülteci sayısının oldukça düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da son bir yıldır gündemden düşmeyen mülteci konusuyla ilgili Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere basın toplantısı düzenledi. Bakan Thomas de Maiziere Berlin'de Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi Başkanı Frank Jürgen Weise ile birlikte yaptığı basın toplantısında, Almanya'da mülteci krizinin sürdüğünü, ancak çözüm için çok iyi bir yolda olduklarını söyledi. Almanya'ya gelen mülteci sayısının çok aşağılara düştüğünü belirten Bakan de Maiziere, bunda Türkiye ile varılan anlaşmanın yürürlüğe girmesinin de çok büyük etkisinin olduğunun altını çizdi. İçişleri Bakanı “Almanya ve Avrupa seviyesinde alınan önlemler sonuç vermeye başladı. Mülteci krizi çözülemedi. Ama çözüm yolunda alınan önlemler Avrupa’da iyi işliyor. Almanya’da ise çok iyi işliyor” dedi. 

Haberin Devamı

222 BİNİ KAYIT ALTINA ALINDI
Frank Jürgen Weise, Almanya'ya 2016 yılının ilk altı ayında kayıt altına alınan mülteci sayısını 222 bin 264 kişi olarak açıkladı. Weise, en çok mültecilerin savaşın yaşandığı Suriye, Afganistan ve Irak'tan geldiğinin de altını çizdi. Almanya'ya geride kalan Haziran ayında kayıtlara geçen mülteci sayısı ise 16 bin 300'de kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!