Türkiye ile ilişkileri zor günler bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ile ilişkileri zor günler bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2017 10:06

Almanya’da Federal Meclis’te yer alacak partilerin liderleri, seçim sürecinde Türkiye ile ilişkilerde sertlikten yana olduklarının mesajlarını vermişti. Seçimin ardından oluşacak yeni meclis ve siyasi atmosfer nedeniyle, Türkiye - Almanya ilişkilerini sıkıntılı günler bekliyor.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Angela Merkel, seçim kampanyası esnasında Türkiye’yle müzakerelerin durdurulması ya da askıya alınmasını ekim ayında Avrupa Konseyi’ne getireceğini açıklamıştı.
Hür Demokrat Parti (FDP) de Türkiye’yle müzakerelerin durdurulmasından yana.
Yeşiller, kapının Türkiye’ye kapatılmasına karşı ama Türkiye’ye silah satışının durdurulması gibi sert yaptırımları savunuyor.

ÖZDEMİR BAKAN OLUR MU?
Üçlü koalisyonda Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir’in Dışişleri Bakanlığına adı geçiyor. 1915 olaylarının soykırım olarak tanınmasını geçen yıl Federal Meclis’e getiren ve tasarının Meclis’ten geçmesinde aktif rol alan Cem Özdemir’in Dışişleri Bakanı olmasının, Türkiye’yle Almanya arasında ilişkileri daha da germesi bekleniyor.

SCHULZ: DURDURULMALI
SPD ana muhalefet olması durumunda, lideri Martin Schulz, Türkiye’yle AB üyelik müzakerelerinin durdurulması yönünde hükümete baskı yapacak. Schulz seçim kampanyasında “Başbakan seçilirsem, ilk işim müzakerelerin durdurulması için Avrupa Konseyi’ne başvururum” demişti.

Haberin Devamı

GAULAND: SON VERİLMELİ
Federal Meclis’in üçüncü güçlü partisi aşırı sağcı AfD de Türkiye’yle müzakerelere son verilmesini istiyor. AfD liderlerinden Alexander Gauland, Hürriyet’e şöyle dedi:
“Türkiye konusunda tavrımız çok açık. Türkiye AB üyesi olamaz. AB bir değerler birliği. Ama Türkiye NATO üyesi olarak kalmalı. Türk ordusunun NATO’da önemli bir görevi var. Müzakereleri sürdürmenin bir anlamı yok. Zaten iki yüzlü sürdürülüyor. Türkiye’nin dış politikası Osmanlılaşıyor. Türkiye farklı bir yönde ilerliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!