Türk gemisi Libya'da kaçırıldı, 11 mürettebat rehin alındı

Güncelleme Tarihi:

Türk gemisi Libyada kaçırıldı, 11 mürettebat rehin alındı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 11:42

Türk bayraklı petrol tankerine Libya'nın Zuwarah Limanı açıklarında el konulduğu ve 11 mürettebatın rehin alındığı açıklandı.

Haberin Devamı

Deniz Haber Ajansı'ndan Yasin Arslan ve Tarkan Biricik'in haberine göre Transpasifik Denizcilik'in mülkiyetinde bulunan Türk bayraklı M/T Hacı Telli isimli petrol tankeri Libya'nın Zuwarah Limanı'nın 2 mil açığında el konuldu ve mürettebat esir alındı. Habere göre 81 metre boyunda, 14 metre genişliğinde ve 2 bin 818 DWT taşıma kapasitesine sahip Türk bayraklı M/T Hacı Telli isimli petrol tankeri Libya'nın Zuwarah Limanı'nın 2 mil açığında el konulduğu iddia ediliyor.

Deniz Haber Ajanı'nın esir alınan gemi mürettebatından edindiği bilgilere göre M/T Hacı Telli 11 Şubat tarihinde Tuzla'dan Malta'ya doğru yola çıktı. Gemi Akdeniz'de seyrederken geminin 1. kaptanı Nejat Üler'e geminin sahibi olan şirket Transpasifik Denizcilik tarafından geminin kiralandığı ve rotasının Libya'nın Zuwarah Limanı olduğu bilgisi verildi.

Haberin Devamı

Gemiyi kiralayan Libyalı işadamının 433 bin dolarlık borcun 280 bin dolarını ödediği ancak mürettebatı rehin alan kişilerin borcun tamamının ödenmediği taktirde mürettebatı serbest bırakmayacaklarını söylediği de öğrenilen bilgiler arasında.

Ayrında geminin sahibi olan Transpasifik Denizcilik'in avukatlarının da bölgeye ulaştığı ve mürettebatın kurtarılması için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Haberle ilgili ilk açıklama Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Dışişleri Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, haberle ilgili, “Gelişmelerden bilgimiz var. Konuyu takip ediyoruz. Bir alacak verecek meselesi olduğu, geminin kaçırılmadığı, sadece Libya'lı işadamı tarafından alıkonulduğu bilgisi mevcut” dedi.  (Uğur ERGAN / ANKARA)

)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!