Almanya'da 23 Nisan kutlamaları başladı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada 23 Nisan kutlamaları başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 11:24

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Almanya'da da coşkulu kutlamalara sahne oluyor. Türkiye kökenli öğrenciler Federal Meclis ile Bremen Eyalet Meclisini ziyaret ederken bayramın hafta sonuna denk gelmesiyle birlikte ülkenin dört bir yanında etkinlikler düzenleniyor.

Haberin Devamı

Almanya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye kökenli öğrenciler Federal Meclis ile Bremen Eyalet Meclisini ziyaret etti. Berlin'de faaliyet gösteren 23 Nisan Derneği, Aziz Nesin İlkokulu'ndan bir grup öğrenciye, Federal Meclis'i gezdirdi. Gruba Yeşiller Berlin Eyalet Meclisi milletvekili Canan Bayram eşlik etti. Çocuklara Almanya'daki siyasi sistem anlatıldı. Ardından çocuklar Federal Meclis'te Çocuk Meclisi'ni oluşturdu. 23 Nisan Derneği Genel Sekreteri Ali Yıldırım "Her yıl geleneksel olarak çocukları 23 Nisan dolayısıyla meclise getirip burada Çocuk Meclisi oluşturuyoruz" dedi.

SAVAŞLAR OLMASIN

Bremen'de görev yapan Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Emine Günenç de, Admiral ve Weiderdamm ilkokullarından 11 öğrencisiyle Bremen Eyalet Meclisini ziyaret etti. Öğrencilere ziyarette CDU'nun Türk kökenli milletvekili Oğuzhan Yazıcı eşlik etti. Küçüç konuklarını girişte karşılayan Yazıcı, öğrencilere genel kurul salonunu gezdirerek, eyalet meclisi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Öğrenciler burada, "Savaşlar olmasın", "İnsanlar ölmesin", "Hırsızlık olmasın" şeklinde taleplerde de bulundu. Öğrencilerden Tuana Dindar, "Bremen'de eğitime çok daha önem verilmesini istiyorum. Örneğin bazı ülkelerde öğrenciler akıllı tahta ve tabletlerle ders yapıyorlar. Bilgisayar çağında bu tekniği kendi okullarımızda da görmek istiyoruz" dedi.

GÜNÜNDE KUTLANIYOR

23 Nisam Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın hafta sonuna denk gelmesiyle Almanya'da kutlama törenleri çoğu kentlerde gününde yapılıyor. Düzenlenen etkinliklerde çocuklar ve gençler şiirler, skeçler, folklor, dans, tiyatro ve farklı yarışma gösterileriyle sahneye çıkacak. Offenburg kentinin Gengenbach kasabasında düzenlenecek törene Alman ve yabancı öğrencilerle birlikte Suriye ve Irak'tan Almanya'ya gelen sığınmacı olarak gelen çocuklar da katılacak. Çok sayıda eğitimci ve yerel siyasetçinin de katılacağı program, gün boyu devam edecek.

Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti'nde ise kutlama törenleri cumartesi ve pazar günü Stuttgart, Karlsruhe, Mannheim, Heidelberg, Freiburg, Offenburg, Haslach, Kehl, Baden-Baden, Bretten, Heidenheim, Kraichtal, Oberderdingen kentlerinde yapılacak. Törenler, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde genellikle mayıs ayının sonuna kadar farklı tarihlerde yapılıyordu. Çoğu kutlama törenlerine dış temsilciliklerimizde çalışan görevliler, ataşeler, konsolos ve büyükelçiler günün önemine değinen konuşmalarıyla katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!