Windows 10 bilgisayar nasıl hızlandırılır? Windows 10 hızlandırma ve performans arttırma ipuçları

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 bilgisayar nasıl hızlandırılır Windows 10 hızlandırma ve performans arttırma ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 21:25

Windows 10, Windows ürünleri arasında en çok kullanılan sürümlerden biridir. Ancak zaman zaman Windows 10 yavaşlayabilmektedir ya da hata verebilir. Bu gibi durumlarda belirli yöntemler ile Windows 10’u hızlandırmak mümkündür. Windows 10 bilgisayar nasıl hızlandırılır, Windows 10 hızlandırma ve performans arttırma ipuçları hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Windows 10 hızlandırma işlemleri uzun vadeli ve kısa vadeli işlemler olarak ikiye ayrılmaktadır. Ancak bu işlemler uzun süre boyunca Windows 10 bilgisayarınızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olacaktır.

Windows 10 Bilgisayar Nasıl Hızlandırılır?

Bilgisayar performansı belirli sebeplerden dolayı zaman zaman düşebilir. Bu gibi durumlarda uygulanabilecek birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler basit olmakla birlikte, bilgisayar performansınızın daha hızlı olmasına da yardımcı olur. Hem performansı hem de pil ömrünü arttıran bu işlemleri kısa birkaç işlem ile gerçekleştirebilirsiniz.

Windows 10 Hızlandırma ve Performans Arttırma İpuçları

Windows 10’u hızlandırmak ve pil gücünü arttırmak için uygulanabilecek birkaç pratik yol bulunmaktadır. Bunlardan ilki güç ayarlarını değiştirmektir. Diğer uygulanabilecek olan işlemler ise şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı

Başlangıç bölümünde yer alan programlar iptal edilebilir.

Sabit disk temizlenebilir.

Görsel efektler iptal edilebilir.

Saydamlık kaldırılabilir.

Windows 10 bakımı yapılabilir.

RAM yükseltilebilir.

Arama dizini kapatılabilir.

Sabit disk ayarları değiştirilebilir.

Kullanılmayan, gereksiz ya da yüksek yer kaplayan programlar kaldırılabilir.

Bilgisayarı herhangi bir şekilde uyku modunda kullanmak yerine, direkt kapatılarak dinlendirilebilir.

Windows 10 Güç Ayarlarını Değiştirme

Windows 10 güç ayarlarını değiştirmek için öncelikle başlat bölümüne giriş yapınız. Arından denetim masasına giriş yapınız. Denetim masası içerisinde yer alan güç sekmesine giriniz. Yüksek performans seçeneğini tıklayarak, varsayılan olarak işaretleyiniz. Güç tasarruf modu, bilgisayarın daha yavaş çalışmasına yol açar. Güç tasarrufu pil ömrünü arttırmak için kullanılan bir yöntemdir. Bilgisayarınızı hızlandırmak için güç tasarrufundan çıkabilirsiniz. Yüksek performans yerine, dengeli olarak da değişim yaparak pil gücünü de koruyabilirsiniz.

Windows 10’da Gereksiz Olan Programları Devre Dışı Bırakma

Başlat bölümüne giriniz, ardından sağ tık yaparak görev yöneticisini açınız. Ardından gereksiz olan programlara, sağ tık yaparak devre dışı bırak seçeneğini işaretleyiniz. Özellikle yavaş açılan bilgisayarlar için tercih edebileceğiniz ilk yöntem bu olabilir. Bu sayede bilgisayarınız daha hızlı açılacak ve işlemlerini daha hızlı bir şekilde yapabilecektir.

Haberin Devamı

Windows 10 Sabit Diski Temizleme

Sabit disk temizlemesi, bilgisayarın daha hızlı çalışmasına yardımcı olacak işlemlerden biridir. Sabit disk temizlemek için uygulanabilecek olan adımlar ise şu şekildedir;

Arama çubuğuna tıklayınız sonrasında ise disk temizleme yazarak aracı bulunuz.

Ardından aç kısmına tıklayarak işlemi başlatınız.

Belirli alanları seçiniz, sonrasında ise sistem dosyalarını temizle komutunu uygulayınız.

İşlemin bitmesi ile birlikte komut bölümünden çıkınız.

Windows 10’da Görsel Efektleri Devre Dışı Bırakma

Denetim masasına giriş yaptıktan sonra sistem bölümüne giriniz. Arından gelişmiş sistem ayarları bölümüne giriş yapınız. Performans sekmesinde bulunan ayarlar kısmına giriniz. Ayarlar bölümünde bulunan en iyi performans için ayarla sekmesini seçiniz. Sonrasında tamam kısmına tıklayarak işlemi bitiriniz. Bu işlem özellikle performans arttırmak için en sık tercih edilen yöntemlerden biridir.

Haberin Devamı

Windows 10 Otomatik Bakımı Açma

Bunun için güvenlik ve bakım kısmına giriş yapınız. Arından otomatik bakım kısmına tıklayarak bu ayarı başlatabilirsiniz. Özellikle arka plan güncellemelerini sağlamak için ve ayarların tam olarak oluşması için bu sistem kullanılabilir.

Windows 10 Program Kaldırma

En çok uygulanan işlemlerden biri kullanılan programları kaldırmaktır. Özellikle kullanmadığınız ve fazla yer kaplayan programları kaldırarak Windows 10’u daha hızlı bir hale getirebilirsiniz. Bunu için denetim masası, programlar bölümüne giriş yapınız. Arından program kaldır seçeneğine tıklayarak, gereksiz yer kaplayan programları bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!