WhatsApp kullananları etkileyen karar! Aralık ayında o fonksiyon kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

WhatsApp kullananları etkileyen karar Aralık ayında o fonksiyon kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2023 16:01

Milyonlarca kişinin günlük olarak kullandığı WhatsApp’ta kullanıcıları etkileyen bir karar alındı. WhatsApp sohbetlerinin vazgeçilmez fonksiyonları arasında yer alan yedekleme özelliği bu yılın sonuna kadar sınırlı hale gelecek. Android kullanıcıları için Google Drive'a WhatsApp sohbet kayıtlarını yedekleyenler artık ücret ödemek durumunda kalabilir.

Haberin Devamı

WhatsApp kullanıcılarını etkileyen karar önümüzdeki aydan itibaren başlıyor. Anlık mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp’ın Google yedeklemeleri üzerinde yeni bir dönem başlıyor. Alınan karara göre önümüzdeki günlerden itibaren Android cihazlardaki WhatsApp yedeklemeleri Google bulut hesabında yer kaplayacak.

YEDEKLEMELER GOOGLE DRIVE ALANINI ETKİLEYECEK

2018’den bu yana WhatsApp yedeklemeleri Google Drive alanını etkilemiyordu ancak yakında bu değişecek. WhatsApp sohbet ve fotoğraf/video yedeklemeleri Aralık 2023’ten itibaren Google Drive depolama alanından düşürecek.

Google ile WhatsApp arasındaki iş birliği sona eriyor. Bu anlaşmanın sona ermesiyle birlikte WhatsApp kullanıcıları Google hesaplarına sohbet kayıtlarını yedeklemeyi sürdürebilecek. Bu noktada en önemli değişiklik ise yedeklenen sohbet kayıtlarının (video ve fotoğraflar dahil) Google depolama alanında yer işgal etmeye başlayacak olması.

Haberin Devamı

Eğer büyük dosyalar ve fotoğraflar WhatsApp’tan silinirse depolama alanından da silinmiş olacak. Böylece Google Bulut hesabında yer açılacağı için de yedeklemeye devam edecek. Dosyalarını silmek istemeyen kullanıcılar ise Google One aracılığıyla daha çok depolama alanı satın almak zorunda kalacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!