Soul ile İstanbul'da sinematik yürüyüş

Güncelleme Tarihi:

Soul ile İstanbulda sinematik yürüyüş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2013 14:44

Artık İstanbul'da yürüyüş yaparken kendinizi bir filmin içinde gibi hissedeceksiniz. New York merkezli dijital medya şirketi International Film Factory(IFF), şehirde yürüyerek gezerken bir yandan da sinemada olduğu gibi sizi andan koparan SoUL Istanbul isimli bir Şehir Rehberi uygulaması üretti.

Haberin Devamı

Her bir mekanın farklı bir karakter ile birlikte tanıtıldığı uygulamada karakter ile önceden sözleşmiş gibi başlangıç noktasında buluşuluyor. Başlangıç noktasında uygulamaya girildikten sonra çeşitli müzikler, bölgeye ait sesler, hikayeler ile birlikte ‘sinematik yürüyüş’ başlıyor. Hikayeler karakterin gözünden anlatılıyor.

Soul ile İstanbulda sinematik yürüyüş
Telefonun ekranında açılan harita ile o an nerede olduğunuzu anlayabiliyorsunuz.

İngilizce ve Türkçe olmak üzere hem yerel hem de yabancı turistlerin kullanabileceği uygulamada şimdilik İstanbul’da Topkapı Sarayı, Sultanahmet, Kapalı Çarşı, Galata ve Taksim yer alıyor. Türkiye ve yurtdışında yeni yürüyüşler üzerinde çalışmalar devam ediyor.

10 bin fotoğraf karesi

Müzelerdeki sesli turlardan esinlendiklerini söyleyen IFF CEO’su Murat Bıçak, turlarda anlatılan hikayeler ve diğer tarihi bilgilerin senaristler tarafından yazılıp karakterlerin oyuncular tarafından seslendirildiğini aktardı.

Bir buçuk sene süren çalışmalar esnasında fotoğrafçılar 3 ay boyunca İstanbul’u gezerek 10 binin üzerinde kare çekti ve 150 saatin üzerinde ses çekimi yapıldı. Fotoğraflardan 300 tanesi seçilerek arayüzde kullanıldı. Bu veriler daha sonra yaklaşık 1 saat süren semt yürüyüşlerine çevrildi.

Müzikler için ise geçen sene kısa film müzikleri dalında Oscar’a aday gösterilen bir besteci ile çalışılmış. Bununla beraber uygulamada o semtin popüler yiyecek-içecek mekanları, tarihi ve kültürel yerleri de öneriliyor.

Android de geliyor

Şu an için iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcılarının Apple Store’dan indirebileceği uygulamanın Android versiyonu da birkaç ay içinde Google Play Store’da yerini alacak.

Ücret

Uygulama Apple Store’dan ücretsiz indirilebiliyor. Böylece bölgedeki popüler mekanların önerildiği şehir rehberine ve sinematik yürüyüşlerin 2.5 dakikalık demosuna ulaşılıyor. Her bir sinematik yürüyüş için ise belli bir ücret talep ediliyor.

dtursen@hurriyet.com.tr


twitter.com/dtursen

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!