Son dakika... WhatsApp çöktü mü, neden arama yapılmıyor? 21 Eylül sosyal medya devi WhatsApp'ta görüntülü arama sorunu!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... WhatsApp çöktü mü, neden arama yapılmıyor 21 Eylül sosyal medya devi WhatsAppta görüntülü arama sorunu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2022 21:00

WhatsApp görüntülü konuşma sorununun ardından 'WhatsApp çöktü mü?' sorusu gündeme geldi. "downdetector.com" adlı internet sitesinden alınan bilgiye göre, popüler sosyal medya uygulaması Whatsapp'ta saat 20.00 itibarıyla arama sorunu yaşandı. Türkiye'de de bazı noktalarda uygulamada görüntülü arama yapılamazken, yaşanan sorunu dile getiren kullanıcılar da Twitter'dan, "WhatsApp'te arama neden yapılamıyor?" başlıklı binlerce paylaşım yaptı. İşte, 21 Eylül Whatsapp erişim sorunu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

WhatsApp görüntülü arama sorunu sosyal medyanın en çok konuştuğu konu oldu. Edinilen son dakika bilgisine göre, sosyal medya platformu Whatsapp'da arama yapılamıyor. Uygulamadaki sorunun Amerika serverlarından kaynaklandığı ön görülürken konu hakkında da henüz bir açıklama gelmedi. Yaşanan problemin küresel çapta olabileceği tahmin ediliyor.

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ?

Dünyanın birçok noktasındaki kullanıcılar, WhatsApp'ta bağlantı sorunu yaşadığını sosyal medya siteleri aracılığıyla paylaştı. Türkiye'de de bazı noktalarda saat 20.00'dan itibaren görüntülü arama yapılamıyor. Kullanıcılar arama yaptıkları sırada 'görüntülü arama yapılamıyor' uyarısı aldı.

Öte yandan yaşanan bağlantı sorunu nedeniyle WhatsApp yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

2 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunan WhatsApp'ta yaşanan görüntülü arama bağlantı sorununun nedenine yönelik açıklama geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

Son dakika... WhatsApp çöktü mü, neden arama yapılmıyor 21 Eylül sosyal medya devi WhatsAppta görüntülü arama sorunu

WHATSAPP GÖRÜNTÜLÜ ARAMA NASIL YAPILIR?

WhatsApp görüntülü arama yapmak için, aramak istediğiniz kişiyle olan sohbeti açın ve Görüntülü arama simgesine dokunun.

Birisi sizi aradığında, gelen WhatsApp görüntülü arama ekranını görürsünüz.

Gelen görüntülü aramayı cevaplamak için, görüntülü arama simgesini yukarı kaydırın. Görüntülü aramayı reddetmek için, kapat simgesini yukarı kaydırın.
Aramayı kısa bir mesajla reddetmek için, mesaj simgesini yukarı kaydırın.

Bir arama sırasında görüntülü aramaya geçmek için, siz ve kişinizin sesli arama yapıyor olması gerekir. Bir kişi görüntülü arama düğmesine dokunursa, diğer kişiye görüntülü aramaya geçiş için talep gönderilir. Kişi talebi kabul ettikten sonra, sesli aramadan görüntülü aramaya geçilir.

Sesli aramaya geçiş için, siz ve kişinizin görüntülü arama yapıyor olması gerekir. Bir kişi görüntüyü kapatmak için düğmeye dokunursa, diğer kişiye bildirim gider. Kişi görüntüsünü kapattığında, tekrar sesli aramaya geçirilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!