Oculus'un mimarı Facebook'tan ayrıldı, dünya şaştı kaldı!

Güncelleme Tarihi:

Oculusun mimarı Facebooktan ayrıldı, dünya şaştı kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 13:04

Teknoloji sektörüne adını altın harflerle yazdıran ve yaptığı VR Mimarisiyle herkesi kendine hayran bırakan Oculus VR şirketinin sahibi Facebook’tan ayrılma kararı aldı. Facebook ile beraber Oculus VR ortaklığı kuran Palmer Luckey bu kararından vazgeçiyor.

Haberin Devamı

Oculus VR sanal cihazlarının Facebook ile beraber yapacakları çalışmaların sonuna geldiği iddia edilirken bu ayrılık kararı doğrulandı. Facebook tarafından satın alınan ve belli bir dönem ortaklık yapılması için teklif sunulan Oculus CEO’su Luckey’in şimdilerde ayrılma kararı bütün Facebook şirketini derinden etkiledi.

FACEBOOKTAN ‘ÖZLEYECEĞİZ’ İFADELERİNE YER VERİLDİ

Facebook şirketi tarafından dün yapılan açıklamalara göre ‘özleyeceğiz’ ifadesine yer verildi. Şirket tarafından ayrılık kararı alan Oculus VR’ın sahibi Luckey’in ayrılık sebebi çalışmalarına kendi şirketinde devam edeceği olarak ifade edilse bile Mark ve Luckey arasında anlaşmazlıklar olduğu ifade ediliyor.

XIAOMI ŞİRKETİNDEN HUGO BARRA TRANSFER EDİLDİ

Facebook şirketi Oculus VR sahibi Luckey’in ayrılmasından hemen sonra ondan boşalan sanal gerçeklik sektörü çalışmaları için Xiaomi şirketinden transfer gerçekleştirdi. Şirket bünyesinde hizmetler veren Hugo Barra Facebook şirketinde görev alacak ve Luckey’den boşalan koltuğa oturacak.

Haberin Devamı

ZENİMAX DAVASI KAPSAMINDA 500 MİLYON DOLAR KAYIP YAŞANDI

Geçtiğimiz haftalar içerisinde Zenimax davası kapsamında 500 milyon $ kayıp yaşanması nedeniyle şirket bünyesinde değişikliğe gidilmesi istenilen Facebook ‘un Luckey’in gidişi ve Barra’nın gelişiyle kan tazelemiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!