Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor sorunu çözümü (Windows 10)

Güncelleme Tarihi:

Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor sorunu çözümü (Windows 10)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2022 19:57

Kişisel bilgisayarlar herhangi bir sorun ile karşılaşması sıklıkla yaşanılan durumlar arasındadır. Özellikle kişisel bilgisayar donması önem taşıyan sorunlar arasında yer almaktadır. Bu bakımdan bilgisayarın bir sorunla karşılaşması durumda ne yapılması gerektiğini öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor sorunu çözümünü (Windows 10) detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Kişisel bilgisayarlar zaman zaman bir takım sorunlar ile karşılaşmaktadır. Bu bakımdan sorunların giderilmesi amacıyla bir takım çözüm yolları kullanılmaktadır.

Windows 10 Sorunları

Gelişmiş bir işletim sistemi olan Windows 10 kişisel bilgisayarların hızlı çalışması ve gelişmiş uygulamaları kullanılması konusunda ciddi avantajlar sağlamaktadır. Buna karşılık bazen de kullanıcılar sorunlar ile sıklıkla karşılaşmaktadır. Sorunlar sıralanacak olursa sıklıkla güncellemelerin gelmesi ve bu durumun zaman kaybı yaşatması olmaktadır. Önceki işletim sistemlerinde güncelleme isteğe bağlı olmasına rağmen Windows 10 da güncellemeler zorunlu olmaktadır.

Bu güncelleme sorunu kişisel bilgisayarın çalışma esnasında uygulama içerisindeyken donmalara ve kasmalara yol açmaktadır. Bu durumun çözümlenmesi için bilgisayarın restart yani yeniden başlatma yöntemini kullanmak zorunda kalınmaktadır.

Haberin Devamı

Windows 10 Donma Sorunlarının Çözümü

Windows 10 işletim sistemi çoklu program çalıştırma esnasında sistem kitlenmesi söz konusu olmaktadır. CTRL+ALT+DEL tuşlarına aynı anda basılması halinde mavi ekran ile birlikte görev yöneticisi çalıştırılacaktır. Bu durumda arka planda çalışan uygulamaları tekli veya çoklu program kapatma yolu kullanılarak kişisel bilgisayar hızlandırmaktadır.

Ayarlar menüsünden ana sayfa sistem modülleri içerisinde yer lan sistem ayarları içerisinde bildirimler ve eylemler başlığı altında kapatılabilecek bildirimler işlemleri kapatacaktır. Bu durum gereksiz yere donma kasılmaları azaltacaktır.

Windows 10 işletim sistemi sorun giderici sistem içerisinde otomatik olarak çalıştırılması durumunda bu eylem sonucunda problem kaynağını bularak onarım sürecini başlatacaktır. Birden fazla uygulama özellikle uygulama depolama alanı yüksek ve kişisel bilgisayarın hafızasının az olması durumunda programların çakışması donma eylemi ile karşılaşma yüzdesi yüksek olacaktır. Sistem içerisinde yüksek kapasite ile çalışan uygulamaların kapatılması bu durumda en doğru hareketlerden birisi olacaktır.

Haberin Devamı

Windows 10 işletim sistemi içerisinde bozulan dosyaların düzeltilmesi konusunda MS-DOS işletim ekranı açılarak siyah ekran üzerinde CMD komutu ile dosya düzeltilmesi sağlanabilmektedir.

Ara yüz içerisinde sistemin uptade zamanının uzatılmaması da işletim sisteminin hızlı çalışması ve sorunların giderilmesi konusunda bir çözüm yolu olacaktır.

Kırık ve bozuk dosyaların temizlenmesi konusunda Windows 10 temizleme programları kullanılmaktadır. Bellek ve ön bellek temizliği yine hızlı şekilde yapılması halinde kişisel bilgisayarın donmasını engelleyecektir.

Kişisel bilgisayarların sistem donması sebebiyle kurtarma, fabrika ayarlarına dönme modu üzerinden kişisel bilgisayarların temizliği söz konusu olmakta ve yeni alınmış bir kişisel bilgisayar olarak sisteme giriş yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Kurtarma sekmesi denetim ayarları içerisinde fabrika ayarları modu içerisinde yer almaktadır. Burada 2 yol kullanılmaktadır. Birinci yol kişisel şifrelerin korunması yolu ile sadece mevcut dosya ve şifrelerin korunarak bozuk olan dosyaların temizlenmesini sağlanmaktadır. Genellikle birinci yol kullanılmaktadır. Çünkü kişisel dosyaların ayrıca yedeklenmesine ihtiyaç duyulmamaktadır. diğer ikinci yol ise tamamen fabrika ayarlarına dönülmesi Fabrika ayarları bilgisayarın ilk olarak mağazadan alınmış hale getirilmesidir. Birinci yola göre kesin sonuçlar vermektedir. Ancak Dosyaların korunarak bilgisayarın yenilenmesi oldukça sıklıkla kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Restart anlam olarak yeniden başlatma şeklinde ifade edilmektedir. Yeniden başlatma yani restart bilgisayarın kısa süre içerisinde ön belleğin temizlenmesi amacıyla kullanılmaktadır. Yürütülen uygulamaların kapatılması kişisel bilgisayarın hızlanmasına sebep olacaktır. Ve en önemlisi kişisel bilgisayar veya laptop içerisinde hafızasını çok doldurmamak veya harici hard diske aktarılması şiddetle önerilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!