iPhone X'in yenisi daha ucuz mu olacak?

Güncelleme Tarihi:

iPhone Xin yenisi daha ucuz mu olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 17:04

ABD'nin tüketici hakları savunucusu ve avukat Ralph Nader, Apple'ın CEO'su Tim Cook'a bir mektup yazdı. Mektupta yeni iPhone X modelinin daha uygun bir fiyat ile çıkması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

ABD'nin en ünlü siyasetçilerinden biri olan Ralph Nader birkaç gün önce Apple'ın CEO'suna açık bir mektup yazdı. Nader mektupta Apple'a yeni iPhone X modelinin iPhone X ile aynı kaderi paylaşmamasını istiyorlarsa daha uygun bir fiyattan satışa çıkarmaları gerektiğini söyledi. iPhone X satışlarında istenilen seviyeye ulaşılmamasının nedeninin telefonun fiyatından dolayı olduğunu belirtti.

Analistlere göre ise Apple zaten uzun süredir bu fiyatı düşürmek için alternatif yollar arıyor. iPhone X'in en pahalı parçası olan OLED ekranlar Samsung tarafından üretiliyor. Durum böyle olunca şirketin telefondan kazandığı kar payı ciddi bir şekilde düşüyor.

Bu yüzden Apple yeni iPhone X için alternatif bir ekran arıyor. Büyük ihtimalle şirket yeni çıkaracağı telefonda 100 dolarlık bir fiyat indirimine gidecek. Bu indirimin Apple'ı istediği noktaya getirip getirmeyeceğini zaman gösterecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!