Instagram çöktü mü? sorusu ile yeniden gündemde! 7 Eylül Instagram DM'de (mesajlaşma) sorun mu var?

Güncelleme Tarihi:

Instagram çöktü mü sorusu ile yeniden gündemde 7 Eylül Instagram DMde (mesajlaşma) sorun mu var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2022 01:43

Instagram çöktü mü sorusu 7 Eylül tarihinde gündeme geldi. "downdetector.com" adlı internet sitesinden alınan bilgiye göre, popüler sosyal medya uygulaması Instagram'da saat 23.00 itibarıyla erişim sorunu yaşandı. Instagram DM'den mesaj iletilemezken, yaşanan sorunu dile getiren kullanıcılar da Twitter'dan, "Instagram'da mesajlar neden iletilemiyor?" başlıklı binlerce paylaşım yaptı. Uygulamadaki mesaj probleminin Amerika serverlarından kaynaklandığı ön görülüyor. İşte, Instagram sorunu ile ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

Instagram DM mesajlaşma sorunu sosyal medya devinde yaşanan sorunla gündeme geldi. Edinilen son dakika bilgisine göre, sosyal medya platformu Instagram'da mesajlar iletilemedi. DM sorunu 23:00 ile birlikte görülürken Downdetector'e göre uygulama ilerleyen saatlerde normale döndü.

INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

Sosyal medya platformu Instagram'da yaşanan sorunun kaynağı hakkında bir açıklama gelmedi. Downdetector'e göre uygulamada ve platformun DM tarafında yaşanan sorun saat 23.00'dan sonra düzeltildi.

Instagram çöktü mü sorusu ile yeniden gündemde 7 Eylül Instagram DMde (mesajlaşma) sorun mu var

Instagram Mesaj Gitmiyor Hatası Çözümü Nasıldır?

Instagram mesaj özelliği kullanıcıların iletişim kurmalarına yardımcı olmak için geliştirilmiştir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar istedikleri kişiye anında mesaj ileterek instagram avantajlarından yararlanmaktadır. Instagram da yaşanılan problemlerden biri ise mesaj gitmiyor hatasıdır. Bu durumun pek çok nedeni bulunmaktadır. Öncelikle mesajın gitmemesinin nedeni araştırılarak ardından çözüm yöntemlerine geçilmektedir. Instagram üzerinden başka bir kullanıcıya mesaj iletmek isteyen kişiler mesajın gönderilmeme problemini merak etmektedir.

Haberin Devamı

 Bu durum öncelikle karşı hesabın kapalı olması ya da kişiyi engellemesi nedeni ile yaşanmaktadır. Karşı kullanıcı hesabı engellemiş ise mesaj gönderilememektedir. Aynı zamanda kullanıcının yakın zamanda hesabını kapatması ya da dondurması da mesaj gitmiyor hatasının oluşmasına neden olmaktadır. Kullanım alanı geniş olan instagram üzerinden bu hatanın verilmesi nedenlerinden bir diğeri ise internet kesintisi ya da veri çekme problemleridir.
 Instagram mesaj gitmiyor hatasını düzeltmek için kullanıcılar internet açıp kapatma ve hesaba çıkış yapıp tekrar giriş yapma adımlarını takip etmektedir.

Instagram üzerinden mesajın gitmemesi çözümü uygulamanın güncellenmesi gerektiğini de göstermektedir. Kullanıcılar instagram uygulamasını güncelleyerekbu problemi hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaktadır. Aynı zamanda hesap içerisinde bulunan ayarlar kısmında mesaj bölümü ve gizlilik ayarlarından da mesaj kutusu ile alakalı inceleme yapılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!