Huawei Watch FIT 2 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2022 20:20

Huawei’nin yeni akıllı saat modellerinden biri olan ve güçlü donanımının yanı sıra şık tasarımıyla da öne çıkan Watch FIT 2'yi yakından deneyimliyoruz. Watch FIT serisinden ayrışan ve tam kapsamlı bir akıllı saate dönüşen Watch FIT 2, akıllı saat sektörünü hareketlendirecek bir ürün.

Huawei, farklı zevklere hitap eden pek çok ürüne imza atıyor. Özellikle de saatler söz konusu olduğunda sadece son teknolojiyi kullanması bir saat için yeterli değil. Aynı zamanda sürekli göz önünde olduğundan tasarım tarafında da ses getirecek bir ürün ortaya çıkarabilmek önemli. Huawei ise akıllı saat pazarının güçlü bir ismi ve akıllı saatlerden akıllı bileklik modellerine geniş yelpazede ürün çeşitliliğine sahip. Bunlardan biri de hiç şüphesiz Watch FIT serisi…

Bu seriye en son eklenen ise Watch FIT 2 oldu. Bir süredir kullanma şansı bulduğum bu özel saat, daha hafif ve şık tasarımıyla rakiplerinden ayrışıyor. Ayrıca da oldukça hafif, sadece 26 gram ağırlığında. Watch FIT 2 için son teknoloji ve modayı bir araya getiren akıllı saat desek yanlış olmaz.

Huawei Watch FIT 2 incelemesi

336x480 piksel çözünürlük sunan 1.74 inç’lik AMOLED ekranla geliyor, dokunmatik ekrandan kontrol imkanının yanı sıra üzerinde yer alan fiziksel buton da bize kontrol tarafında kolaylık sağlıyor. AMOLED ekran teknolojisi sayesinde ekran, çok daha zengin ve canlı renkleri karşımıza getiriyor.

Bu modelin serisinin önceki ürünlerine kıyasla önemli bir farkı da var. Watch FIT 2, bir hoparlörle birlikte geliyor ve kullanıcıların akıllı telefonlarını ellerine almasına gerek bırakmadan Bluetooth üzerinden telefonla konuşmalarına imkan veriyor.  Ayrıca kısa mesaj da gönderebiliyoruz.

Değiştirilebilir saat kadranları ile her gün farklı bir saat takıyormuş hissine sahip olabilirken, dilersek telefonumuzda bulunan bir resmi de tek bir dokunuşla saatimize aktarabiliyoruz. Böylece kadran tarafında çok daha fazla esnek bir yapı bizlere sunuluyor.

Huawei Watch FIT 2 incelemesi

Ekranın büyüklüğü de dikkatinizi çekmiştir. Yaklaşık yüzde 19 oranında daha geniş bir ekranla gelen ürün; çok daha fazlası bilgiyi ekrana sığdırabiliyor. Kayış çeşitliliğiyle bir başka önemli nokta. Active, Classic ve Elegant olmak üzere farklı modellere sahip bir saat. İncelemekte olduğumuz saat ise minimalist metal formu bileğimize taşıyan Elegant Edition. Kullanıcılara kendi tarzlarına göre farklı seçeneklerin sunulmuş olması, kesinlikle önemli.

Watch FIT 2, bir sağlık asistanı gibi çalışıyor. Huawei Sağlık uygulaması ile daha da detaylarına inebildiğiniz pek çok farklı ölçümü yapabiliyor. Günlük adımlarınızı yakından takip edebiliyor, nefes egzersizleri yapabiliyor ve uyku takibiyle de uyku kalitenizi ve süresini öğrenebiliyorsunuz. SpO2 ölçümü sayesinde kanınızdaki oksijen seviyesini  anbean ölçen ve ekranlara getiren saat, Huawei TruSeen 5.0 kalp atış hızı izleme teknolojisiyle de sağlık verilerini çok daha doğru bir şekilde ölçülüyor.

Huawei Watch FIT 2 incelemesi

Cilt sıcaklığını ve solunum hızını değerlendiren ve adet dönemini doğru bir şekilde tahmin eden Watch FIT 2, bu gibi pek çok gelişmiş sağlık uygulamalarına sahip.

Egzersiz tarafında da bir saatten ne bekliyorsanız oldukça hafif bir yapıda olan Watch FIT, fazlasıyla bunu sağlıyor. 97 farklı spor modu elinizin altında. Koşu, Bisiklet, Yüzme, İp Atlama ve Kürek gibi pek çok farklı seçenek mevcut. Burada özellikle koşucular için bir parantez açmak istiyorum. Koşu Yeteneği Endeksi sayesinde kendi boyunuza, kilonuza ve kondisyonunuza göre antrenman planı oluşturabiliyorsunuz. Yani bedeninize göre eğitim önerileri alıyorsunuz ve sporunuzu da çok daha sağlıklı ve verimli bir şekilde yapma şansınız var. Ayrıca Watch FIT 2’de animasyonlu fitness antrenörü de yer alıyor ve izleyerek de antrenmanlarınızı en doğru şekilde yapabiliyorsunuz.

Huawei Watch FIT 2 incelemesi

Ve geldik pil ömrüne. Kullanım alışkanlığımıza göre elbette bu süre değişiyor, ancak tipik kullanım söz konusu olduğunda 10 güne varan bir batarya ömründen söz ediyoruz. Yoğun kullanım durumunda da bu süre 7 günü buluyor.

Watch FIT 2, bu yenilenen tasarım ve özellikleriyle artık tam bir akıllı saat. Eksiği yok, fazlası çok. Bluetooth üzerinden telefon görüşmelerine izin vermesi, kısa mesaj gönderilebilmesi, uzun batarya ömrü, 1.74 inç’lik büyük AMOLED ekranı, egzersiz yapacaklar için hızlı egzersiz animasyonları dahil pek çok özellik fazlasıyla işinizi görecek.

Huawei Watch FIT 2 incelemesi

Özellikle de şu sıra akıllı saat arayışındaysanız ve 2000 ila 3000 TL fiyat bandında bir saat istiyorsanız Huawei Watch FIT 2 mutlaka seçeneklerinizin arasında olmalı.

Tavsiye edilen son kullanıcı fiyatları şöyle:

Siyah Model: 2.299TL

Pembe Model: 2.299TL

Beyaz Model: 2.699TL

Gümüş Model: 2.999TL

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.



İlandır





BAKMADAN GEÇME!