Huawei Nova 9 SE incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2022 15:50

Huawei Nova serisinin bu yeni modeli, hem şık tasarımıyla dikkat çekiyor hem de orta segmentin en iddialı kamera performansına sahip. O halde sözü çok uzatmadan Huawei Nova 9 SE’nin öne çıkan özelliklerine yakından bakalım.

Haberin Devamı

Bir telefonun ilk dikkat yeri elbette tasarımı olduğundan önce tasarımını konuşalım istiyorum. Arka yüzüne baktığımızda tasarım tarafında Huawei’nin hedefi 12’den vurduğunu söyleyebilirim. Parlak kavisli camdan üretilen kapak, kristal berraklığında bir dokuya sahip. Kristal, İnci Beyazı ve Siyah olmak üzere üç farklı renkte geliyor ve oldukça hafif, ince yapıda bir telefon.

Cihazın ön yüzünde de beğendiğim bir tasarım anlayışı var. 6.78 inç’lik Huawei FullView ekran kullanıyor ve 1.05 mm inceliğinde bir ekran çerçevesine sahip. Yüzde 89.6 ekran gövde oranına ulaşması sayesinde bu geniş ekran elimizin altında. Özetle Huawei’nin tasarım tarafında bu telefon için çok ince dokunuşlar yaptığını görmemek mümkün değil.

Huawei Nova 9 SE incelemesi

Telefon büyük ekrana sahip. Haliyle biraz ağır bir yapıda olacağını öngörüyorsunuz. Ancak buna karşın ağır bir telefonu yanımızda taşımıyoruz. 7.94 mm ultra incelikte ve 191 gram ağırlığıyla gelen Nova 9 SE, elde tutuş hissi bakımından da başarılı bulduğum bir telefon.

Haberin Devamı

Cihazın sağ kısmında yer alan ses açma/kapama butonları ile birlikte güç tuşunu da görebiliyoruz. Bu güç tuşu aynı zamanda parmak izi sensörü olarak iş görüyor ve tepkime hızı bakımından da beklentiyi karşılıyor. 

Nova 9 SE’nin ekranını da orta segment bir telefon için oldukça iddialı buldum. 6.78 inç IPS LCD ekranla geliyor ve bu ekran 2388x1080 piksel çözünürlük sunuyor. P3 Renk Gamı ile birlikte ekrana yansıyan görüntüler keskin ve renkler capcanlı. Akıcı bir kullanıcı deneyimi için de 90 Hz ekran yenileme hızı sunuluyor. Telefonunuzdaki uygulamaları kullanırken, oyun oynarken, film ya da dizi izlerken yaşayacağınız deneyimden keyif alacağınızı söyleyebilirim. 

Huawei Nova 9 SE incelemesi

Telefonu bahçede, sokakta, caddede ya da ışığın arkadan geldiği herhangi bir anda rahatça kullanabiliyorsunuz. Ekran parlaklık seviyesi, farklı senaryolar söz konusu olduğunda da bize yardımcı oluyor ve ekrana yansıyan görüntüleri her zaman net bir şekilde görebiliyoruz.

Haberin Devamı

Qualcomm’un Snapdragon 680 4G işlemcisinden gücünü alan Nova 9 SE, Adreno 610 grafik yongasıyla birlikte geliyor. Depolama tarafında da 128 GB dahili hafıza kullanılmış ve 8 GB RAM’e sahip. Tüm bu özellikler ışığında günlük rutin işlerinizi bu telefonla çok rahat yapabileceğiniz gibi, oyunları da takılma olmadan yüksek performansta deneyimleyebilirsiniz.

Android 11 işletim sistemi üzerinde çalışan EMUI 12 yüklü olarak kutusundan çıkan Nova 9 SE, gayet stabil ve hızlı bir arayüze sahip. Aradığınız her şeyi kolayca bulabilmenizin yanı sıra, ekranın sol üst kısmında kaydırma yaptığımızda bildirim paneli, sağ üst kısmından kaydırma yaptığımızda da kontrol paneli açılıyor ve büyük bir kolaylık sağlıyor. Diğer Huawei cihazlarla olan etkileşimi de olabildiğince artıran EMUI 12, Süper Device+ özelliğine sahip. Bu sayede hızlıca iki cihaz arasında veri alışverişi de yapabiliyorsunuz.

Huawei Nova 9 SE incelemesi

Meetime uygulaması da çok işinize yarayacak bir uygulama. Dilediğiniz her yerde Huawei cihazı olan aile üyeleriyle ve arkadaşlarınızla yüksek kalitede sesli veya görüntülü görüşme yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Günümüz şartlarında bir telefon alıyorsak elbette kamera performansının da olabildiğince iyi olmasını haklı olarak istiyoruz. Çünkü günlük koşturmaca içinde pek çok anın görüntüsünü alıyoruz ve ışığın yetersiz olduğu anlar da dahil ayrıntıların kaybolmaması önemli bir nokta. İşte Nova 9 SE’yi kendi segmentinde ilk sıralara çıkaran özelliği de burada kendini gösteriyor.

Huawei Nova serisi içinde ilk kez 108 MP çözünürlüklü bir kamera bizlere sunuluyor. XD Fusion motoru destekli bu kamera ile çektiğiniz fotoğraflardaki detaylar gerçekten müthiş.

Huawei Nova 9 SE incelemesi

Daha yüksek mega piksel sayısı, fotoğraf yakınlaştırılsa da kameranın daha fazla ayrıntıyı net bir şekilde yakalamasına imkan veriyor. Işık hassasiyeti de oldukça iyi. nova 9 SE, karanlık ortamlarda fotoğraf çekebilen ve parlaklıklarını artırabilen gelişmiş çoklu çerçeve gürültü azaltma teknolojisine sahip Süper Gece Çekimi moduna sahip. Böylece düşük ışık şartlarında da iyi sonuçlar alabiliyoruz.

Haberin Devamı

Ana kameraya 112 derecelik 8 MP ultra geniş açılı kamera eşlik ederken, yakın çekimler için 2 MP makro ve portre fotoğraflar için 2 MP derinlik sensörü de mevcut.

Ön yüzdeki kamera da arka kameraların gölgesinde kalmıyor. Nova 9 SE’de 90 derece açılı görüntü alabilen 16 MP selfie kamera bulunuyor. Kadraja daha fazlasını sığdırabilirken, çekim kalitesi de gayet iyi.

Bu telefonun beğendiğim bir başka özelliği de çift görüntüleme desteğine sahip olması. Özellikle vlogger’ların fazlasıyla seveceği bu özellik, telefonun hem ön hem de arka kameralarının eşzamanlı kullanılmasını sağlıyor ve yaratıcı ve çarpıcı görüntülerin elde edilmesini sağlıyor.

Huawei Nova 9 SE incelemesi

Görüntülerin üzerinde detaylı bir şekilde düzenleme imkanı veren kullanışlı bir araç da mevcut. Petal Clip uygulamasının kullanımı oldukça kolay. Uygulama, video oluşturma için özel efektler, çıkartmalar, ses efektleri, yazı tipleri ve diğer malzemeler dahil olmak üzere çok çeşitli video düzenleme özellikleri sunuyor. 

Haberin Devamı

Nova 9 SE ile bir yandan günlük rutin işlerimizi yaparken, vakit bulduğumuzda oyun oynayıp film izliyor, diğer yandan anı ölümsüzleştirerek en güzel fotoğraf ve videoları çekmeye çalışıyoruz. Peki bu koşturmacaya Nova 9 SE’nin enerjisi ayak uydurabiliyor mu? Batarya ömrü nasıl?

Huawei Nova 9 SE incelemesi

Bu telefon hem çok hızlı şarj oluyor, hem de batarya ömrü tarafında da bizi yarı yolda bırakmıyor. 66W SuperCharge özelliği sayesinde sadece 38 dakika gibi bir sürede yüzde 0’dan yüzde 100’e şarj olabilen Nova 9 SE, priz başında beklemeyi pek sevmeyen bir telefon. Kahve molası verdiğiniz sürede tam şarj olan bir telefondan söz ediyoruz. Daha ne olsun!  

4000 mAh kapasiteli bataryadan enerjisini alan bu telefon, gün içinde bize rahatça eşlik ederken, yüzde 30 geliştirilmiş ısı azaltma özelliği ile de ısınma sorunu yaşamıyor.

Nova 9 SE, çok yönlü bir telefon. Günlük rutinlerinizde size hızlıca eşlik ederken, özellikle de vlog çekme ya da fotoğrafçılık söz konusu olduğunda kendi segmenti içinde fazlasıyla iddialı. 



İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!