Herkes Yandex'te iftara ne kadar kaldığını arıyor!

Güncelleme Tarihi:

Herkes Yandexte iftara ne kadar kaldığını arıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 10:30

Ramazanın başladığı 6 Haziran haftası ile bir önceki hafta yapılan aramaları kıyaslayan Yandex ilginç sonuçlarla karşılaştı. Bir önceki haftaya göre en çok artan arama “İftara ne kadar kaldı” olurken, yemek tarifleri ve Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili aramalar da önemli oranda artış gösterdi.

Haberin Devamı

Yandex, ramazan ayının ilk haftasında, bir önceki haftaya göre hangi aramaların artış gösterdiğini araştırdı. 6 – 12 Haziran tarihleri arasınra yapılan aramaları bir önceki hafta ile kıyaslayan Yandex, ramazanın gelmesiyle birlikte internet kullanıcılarının aramalarındaki değişiklikleri ortaya koydu.

Yapılan karşılaştırmalı analizde “İftara ne kadar kaldı” sorgusunun ramazan başlangıcından önceki haftaya göre en çok artan sorgu olduğu belirlendi. Yandex’e “İftara ne kadar kaldı” yazıp aratan ve bulundukları yere göre iftara tam olarak ne kadar zaman kaldığını görebilen kullanıcıların, iftarda ne yemek istediklerini de Yandex’te aradıkları ortaya çıktı. “Nefis yemek tarifleri” araması ramazanın ilk haftasında en çok artış gösteren ikinci arama olurken, “İftar menüleri” ise üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Ramazanın ilk haftasına denk gelen Avrupa Futbol Şampiyonası da Türkiye’de internet kullanıcılarının yaptıkları aramaları önemli oranda etkiledi. Maçları internet üzerinden izlemek isteyenlerin yaptıkları “TRT 1 canlı izle” ve turnuvanın ilk maçı olan “Fransa Romanya” da en çok artış gösterenlerden oldu. Aynı dönem içinde araması en çok artanlar arasında “TEOG puan hesaplama”, “Game of Thrones”, “Babalar Günü ne zaman”, “Teravih namazı nasıl kılınır” gibi aramalar da yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!