Google'dan Microsoft'un HoloLens'ine rakip

Güncelleme Tarihi:

Googledan Microsoftun HoloLensine rakip
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 07:21

Microsoft, HoloLens'i 2015'te duyurmuştu. Cihazın tamamen bağlantısız Artırılmış Gerçeklik (AR) becerileri bugün halen dikkat çekici. Şimdi ise görünüşe bakılırsa Google, Microsoft'a yeni bir rakip geliştiriyor.

Haberin Devamı

İsimsiz kaynakları gösteren WinFuture'ın yazdığına göre Google, geçici ismi Google A65 olan bir AR cihazı üzerinde çalışıyor. HoloLens'in aksine cihazın ARM-temelli olacağı söyleniyor. Snapdragon 603 veya 605, en yakın adaylar olarak görülüyor.

Bu iki yonga da Nesnelerin İnterneti için özel olarak tasarlandılar. Ama 603'ün 1.7GHz'ye çıkabilen dört çekirdekli işlemcisi varken, 605'in 2.5GHz'ye çıkabilen sekiz çekirdekli işlemcisi var. Bu ek performans, artırılmış gerçeklikte büyük rol oynayabilir.

ARM işlemciler, HoloLens'in içinde bulunan Atom gibi Intel işlemcilerden çok daha iyi batarya ömrü sunuyor; bu da AR başlıklarındaki en büyük problemlerden biri olan taşınabilirlik sorununu büyük oranda çözebilir. Örneğin bu sayede Google, Google Maps'te AR kullanabilir.

Haberin Devamı

Ne yazık ki, geliştirilmesinin ilk aşamalarında olduğu söylenen cihaz hakkında tüm bilinenler şimdilik bunlardan ibaret.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: GOOGLE'IN SIRA DIŞI ÇALIŞMA OFİSİNDEN GÖRÜNTÜLER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!