Google Pixel için dev güncelleme yayınlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Google Pixel için dev güncelleme yayınlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 07:58

Google, ilk güncellemenin ardından Pixel için ikinci güncellemeyi hazırlıyor.

Haberin Devamı

Teknoloji devi Google'ın Pixel için Kasım ayı güvenlik güncellemesini sunmasının üzerinden sadece birkaç hafta geçmiş olmasına rağmen, yeni bir güncellemenin de yolda olduğu anlaşılıyor. Söz konusu ikinci güncellemenin ilk olarak Kanada'daki Pixel kullanıcılarına sunulacağı belirtiliyor.

Reddit'te yer alan rapora göre Kanada'nın GSM operatörleri TELUS, Bell ve Public Mobile konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda 261 MB boyutundaki NPF26J mimarisini aldıklarını ifade ettiler. Yeni güncellemenin kullanıcılar açısından getirdiği en büyük değişiklik ise Pixel telefonlar için uygulanan "hareketler"e ait. Zira kullanıcıların artık Nexus 6P'de olduğu gibi telefonu uyandırmak için onu yukarıya doğru kaldırmaları yetecek ya da uyarıları görmek için çift dokunabilecekler. Bütün bu yenilikler Pixel'in ilk kullanıma sunulmasından beri gördüğümüz ilk ciddi yeni özellik olarak da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Bu yeni güncellemenin ayrıca LTE Band 4 üzerindeki Pixel'lerin kullanıcıları tarafından görüldüğü belirtilen bug'ları da hedef aldığı da tahminler arasında.

TELUS'un yazılım güncellemesi sayfasında yer alan bilgiye göre bir "Güvenlik Güncellemesi + Bug Düzeltmeleri" güncellemesi resmi olarak 22 Kasım'da kullanıma sunulmaya başlıyor. Diğer yandan henüz ABD'li GSM operatörlerinden benzer bir açıklama yapılmış değil, ayrıca Google da kendi factory ve OTA imaj sayfasını henüz bu şekilde güncellemedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN 55 MÜTHİŞ DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!