Google kendimi şanslı hissediyorum ne işe yarıyor?

Güncelleme Tarihi:

Google kendimi şanslı hissediyorum ne işe yarıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 14:51

Hiç merak ettiniz mi? Sahi Google'da kendimi şanslı hissediyorum diye bir buton var; Google'ın ne amaçla bu tuşu kullandığını pek çok kimse bilmiyor. Peki ne işe yarıyor bu tuş?

Haberin Devamı

Google'da kendimi şanslı hissediyorum butonunu her gün görüyorsunuz; hatta hiç kullanmadığınız için büyük olasılık böyle bir butonun farkında bile olmayabilirsiniz. Peki yıllardır Google bu butonu neden ısrarla arama motorunda ön planlda tutuyor? Ne işe yarıyor? 

Google’ın kurucularından Sergey Brin, katıldığı bir radyo programında, internet kullanıcılarının Google üzerinden yaptıkları aramalarda, “Şansımı Denemek İstiyorum” (I’m feeling lucky) butonunu yüzde birlik bir oranda kullandıklarını belirtti.

Google kendimi şanslı hissediyorum ne işe yarıyor

“Şansımı Denemek İstiyorum” butonuna tıklandığında, Google, kullanıcıyı direkt olarak ilk sırada yer alan arama sonucuna düşürdüğü için bu yüzde birlik kesim, arama sonuçlarındaki reklamları görmüyor. Bu durum da şirkete yıllık tamı tamına 110 milyon dolara mal oluyormuş. Diğer yandan bu butona bastığınızda Google'ın bugüne kadar hazırladığı özel doodle'ları görüyoruz artık. Brin bu açıklamayı yıllar önce yapmıştı ve olay amacından sapmışa benziyor. 

BAKMADAN GEÇME!