Google Docs artık sesle kontrol edilebiliyor!

Güncelleme Tarihi:

Google Docs artık sesle kontrol edilebiliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 10:29

Google'ın yaklaşık 5 ay önce duyurduğu Google Docs'u sesli komutlar ile yönlendirme özelliği bugün kullanıma sunuldu. Şimdilik sınırlı sayıda kullanıcı için aktif edilen bu özelliği ilerleyen günlerde herkes kullanabilecek.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük arama motoru ve internet şirketi Google, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıracak yenilikler sunmaya devam ediyor. Şirket şimdi de geçtiğimiz aylarda duyurduğu ancak test aşamasında olan Google Docs'u sesle yönlendirme özelliğini kullanıma açtı.

Google tarafından yapılan açıklamada bu özellik sayesinde dökuman üzerindeki değişiklikler sesli komutlar kullanılarak yapılabiliyor. Örneğin; 'hepsini seç' veya 'satır sonuna git' gibi komutlar verilebiliyor.

Google Docs artık sesle kontrol edilebiliyor

Halen beta aşamasında olan Google Docs'u sesle kontrol etme özelliği şimdilik sadece İngilizce komutları algılıyor. Google Docs'u ses ile yönlendirirken 'hepsini seç' dendiğinde İngilizce komut algılayamadığı için söyleneni yazacaktır. Ancak 'Select All' dendiği takdirde ilgili komutu doğru çalıştıracak ve sistem tüm yazıları seçili hale getirecektir.

Haberin Devamı

Google Docs sesle yönlendirme özelliğini aktif hale getirmek için dökumanlara girdikten sonra 'Araçlar' menüsünde bulunan 'Sesle Yazma' seçeneğinin tıklanması yeterli.

Google, söz konusu özelliğin İngilizce halinin komutlarla çalıştırma şeklini bir video ile göstermiş. Söz konusu videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.



indir.com tarafından hazırlanmıştır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!