G Suite kullanıcılarına gizli mod sürprizi

Güncelleme Tarihi:

G Suite kullanıcılarına gizli mod sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2019 11:08

Google'ın popüler e-posta servisi Gmail'de bulunan gizli mod, yeni düzenleme ile birlikte G Suite kullanıcılarına da sunulacak.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Gmail'e gelen gizli mod özelliği ile beraber gönderdiğiniz mesajın kendisi hiçbir zaman diğer kişiye gönderilmiyor. Bunun yerine Google tarafından depolanan bir sürüm için bir link gönderiliyor ve bu link, belli bir süreden sonra kullanılmaz hale geliyor. Ekstra güvenlik için, alıcının SMS ile gönderilen rastgele oluşturulmuş bir şifreyi girmesi de zorunlu kılınabiliyordu.

Gmail'de bulunan gizli mod özelliğinin G Suite kullanıcıları içinde sunulacağını açıklayan Google, konu hakkında şunları söyledi: 

"Dahili Bilgi Hakları Yönetimi (IRM) mesajları iletme, kopyalama, indirme veya yazdırma seçeneğini kaldırır. Bu, gizli bilgilerin yanlışlıkla yanlış kişilerle paylaşılma riskini azaltmaya yardımcı olur. Son kullanım tarihleri ??oluşturarak e-postalarınızdaki hassas içeriği korumanın yanı sıra, bir e-postayı görüntülemek için kısa mesaj yoluyla ek kimlik doğrulaması yapmanız gerekebilir. Bu, mesaj aktifken bir alıcının e-posta hesabı kaçırılmış olsa bile verilerin korunmasını mümkün kılar."

Haberin Devamı

Hali hazırda Gmail'de bulunan gizli mod özelliğinin G suite kullanıcılarına ne zaman sunulacağı hakkında ise Google tarafından herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!