Facebook'ta şifre nasıl değiştirilir? Değiştirmeyen kalmasın!

Güncelleme Tarihi:

Facebookta şifre nasıl değiştirilir Değiştirmeyen kalmasın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 14:25

Facebook'ta güvenliğiniz için sık aralıklarla Facebook şifrenizi değiştirmeniz gerekiyor. Peki Facebook'ta şifre nasıl değiştirilir? Şifre oluştururken nelere dikkat etmeli? İşte Facebook'ta güçlü bir şifre oluşturmanın yöntemleri...

Haberin Devamı

Facebook'ta yıllardır aynı şifreyi mi kullanıyorsunuz? Büyük hata yapıyorsunuz; zira Facebook dahil her platformda şifrenizi belirli aralıklarla yenilemeniz gerekiyor; çünkü bir şekilde Facebook şifreniz dışarıya sızabiliyor ve her ihtimale karşılık Facebook şifrenizi belirli bir süre zarfında değiştirmeniz son derece önemli. Peki Facebook'ta şifre nasıl değiştirilir? Şifre oluştururken hangi noktalara dikkat etmek gerekiyor?

Facebook'un tepesinde bulunan mavi şeridinin en sağındaki aşağı gösteren oku seçin ve Ayarlar'a tıklayın. Ardından açılan ekranda sol sütunda Güvenlik ve Giriş butonuna tıklayın. Daha bitmedi! Şimdi de Şifreyi Değiştir'e tıklayın. 

Facebookta şifre nasıl değiştirilir Değiştirmeyen kalmasın

Ardından mevcut şifreniz istenecek ve belirleyeceğiniz yeni şifreleri buraya gireceksiniz. Ancak şifre oluştururken de dikkat etmeniz gereken noktalar var. 

En az 8 karakterden oluşur.
Harflerin yanı sıra, rakam ve "?, @, !, #, %, +, -, *, %" gibi özel karakterler içerir.
Büyük ve küçük harfler bir arada kullanılır.
güçlü parola oluşturma Bu kurallara uygun parola oluştururken genelde yapılan hatalardan dolayı saldırganların ilk olarak denedikleri parolalar vardır. Bu nedenle parola oluştururken aşağıdaki önerileri de dikkate almak gerekir.
Kişisel bilgiler gibi kolay tahmin edilebilecek bilgiler parola olarak kullanılmamalıdır.
(Örneğin doğum tarihiniz, çocuğunuzun adı, soyadınız, .... gibi)
Sözlükte bulunabilen kelimeler parola olarak kullanılmamalıdır.
Çoğu kişinin kullanabildiği aynı veya çok benzer yöntem ile geliştirilmiş parolalar kullanılmamalıdır.

BAKMADAN GEÇME!