Facebook'ta hızlı olan tepeye çıkacak!

Güncelleme Tarihi:

Facebookta hızlı olan tepeye çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2017 08:31

Facebook, yakında Haber Kaynağı algoritmasında önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Facebook, kendi Instant Article (Anlık Makale) biçimini kullananlar da dahil olmak üzere, daha hızlı yüklenen web sayfalarına bağlantıların dağıtımını artıracak olan bir değişikliğe gidecek. Değişiklik, bağlantıları daha yavaş yüklenen sayfaları olumsuz etkileyecek.

Haberin Devamı

Facebook, bundan böyle hızlı açılan web sitelerine giden bağlantılara ayrıcalık sağlayacak. Yavaş yüklenen bağlantılar ise daha az gösterilecek.

Haber Kaynağı güncellemesi, önümüzdeki aylarda kademeli olarak yayınlanacak. Yayıncılara ise gerekli düzenlemeleri yapmaları için zaman tanınacak. Haber Kaynağı’nda gösterilecek bağlantıların seçiminde kullanıcının bağlantı hızının ve ilgili web sitesinin açılış hızı dikkate alınacak. Sayfas hızlı biçimde yükleniyorsa, sayfaya giden bağlantılar Haber Kaynağı’nda üstlerde gösterilecek.

Bir Facebook sözcüsü "Bu güncellemeyi Instant Article içeriklere öncelik vermek için yapmıyoruz" dedi. "Bizler bu güncellemeyi, insanların bize anlattıklarına yanıt olarak veriyoruz. Daha hızlı yüklenen web sayfalarının hem Facebook'ta hem de İnternet'te insanlar için daha iyi bir deneyim olduğunu biliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Instant Article ya da Anlık Makale biçimi, Facebook üzerinden haber okumalarını mobil kullanıcılar için daha iyi bir deneyim haline getirmek için tasarlandı. 

Facebook bununla birlikte yavaş açılan web sayfalarına platformdan gelen trafikte düşüş yaşanabileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!