Dian Fossey'in sır ölümü çözülemedi, Google'dan büyük bir jest geldi

Güncelleme Tarihi:

Dian Fosseyin sır ölümü çözülemedi, Googledan büyük bir jest geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2014 06:06

Google ABD’li etolojist Dian Fossey’i anasayfasına doodle olarak taşıdı. Peki Dian Fossey kimdir?

Haberin Devamı

DIAN FOSSEY KİMDİR

16 Ocak 1932 yılında dünyaya gelen ve Goriller üzerine yaptığı sayısız çalışmayla bilinen Dian Fossey birçok goril grubu üzerinde yoğun bir çalışma yapmış, Afrika’da yer alan Ruanda’da ormanlarda bu hayvanları gözlemlemiştir.

Yaklaşık 18 yıl boyunca araştırmaları için Ruanda Milli Parkı’nda kalan Dian Fossey’i 1988’de çekilen Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey (Sisteki Goriller) filminde Sigourney Weaver tarafından canlandırılmıştır.

DIAN FOSSEY’İN ÖLDÜRÜLMESİ

Dian Fossey Ruanda’da uğradığı bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Google ise bu ünlü etolojistin 82’inci doğum gününü unutmayarak duayen isme özel bir jest yapmıştır.

Ruanda'daki Virunga Dağları'nda bulunan kabininin yatak odasında öldürülen Fossey, saldırganlar tarafından duvarda açılan bir deliğin 2 metre ötesinde bulunmuştur. Cinayet yerinde çalışmalar yakın bir ismi işaret etmektedir ancak kim olduğu hala belirsizliğini korumaktadır. Kaçak avcılarla savaşmak için elinden geleni yapan Fossey'nin onlar tarafından öldürüldüğü düşünülmektedir.

Dian Fosseyin sır ölümü çözülemedi, Googledan büyük bir jest geldi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!