Chrome kullandığınız şifrenizin güvenli olup olmadığını söyleyecek

Güncelleme Tarihi:

Chrome kullandığınız şifrenizin güvenli olup olmadığını söyleyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2019 13:15

Google'ın popüler web tarayıcı Chrome'a gelen yeni bir özellik, kullanıcıların hesaplarında kullandıkları şifrelerin gerçekten güvenilir olup olmadığını ortaya koyacak.

Haberin Devamı

Gelişen internet dünyasında en büyük sorun, kullanıcıların yeteri kadar güvenilir şifre kullanmaması. Güçlü şifre oluşturmayan kullanıcıların şifrelerini kaybetme olasılığı bir hayli yükselirken, bu konuda kullanıcıların tutumlarını yetersiz bulan Google ise, Chrome'a eklediği bir özellikle kullanıcıların imdadına koşuyor. Password Checkup ismini taşıyan ve bizzat Google tarafından geliştirilen bu özel eklenti, şifrenizin ne kadar güvenilir olduğunu size söylüyor.

Bu eklentiyi kurmanızla birlikte kullanıcı adı ve şifrenizin herhangi bir veri ihlalinden etkilenip etkilenmediği konusunda Chrome sizi uyaracak; gerekirse şifrenizi değiştirmenizi sizden talep edecek.

Password Checkup, Google'ın interneti daha güvenli hale getirmek için çabaladığı projelerden biri olarak gösteriliyor. Eğer siz de bu eklentiyi cihazınıza yüklemek istiyorsanız buraya tıklayarak Chrome web mağazasına gidebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!