Tarihi kilisede konser verdiler

Güncelleme Tarihi:

Tarihi kilisede konser verdiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 12:43

BALIKESİR'İn Ayvalık ilçesinde, üç yıl önce Kültür Bakanlığı tarafından restore ettirilip hizmete açılan Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi, Zeytin Çekirdekleri ile Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Korusu'nun konserine evsahipliği yaptı. Konseri, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda Ayvalıklı izledi.

Haberin Devamı


Zeytin Çekirdekleri Genel Koordinatörü Gönül Tuna tarafından organize edilen konser gecesinin açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Taksiyarhis Kilisesi'nin otantik ambiyansı ile güzel bir Ayvalık gecesinde düzenledikleri konsere yoğun katılım olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Ayvalık Belediyesi olarak en büyük sosyal projeleri olan Zeytin Çekirdekleri ile kırsal kesimde yaşayan çocuklarla, okul çağındaki minikleri viyolonsel, keman, piyano gibi enstrümanlarla buluşturarak, çocukların içlerindeki sanatçı ruhlarını ortaya çıkardıklarını anlatan Başkan Yardımcısı Bacan, "Amacımız Ayvalık'ın bir köyünden ya da ilçemizdeki okul çağlarındaki çocuklarımızı bir gün gerçek birer sanatçı olarak sahnelerde görebilmenin arzusundayız. Bunun yanında bu çocuklarımızın derslerine ve sosyal hayata daha çok motive olup, toplum içerisinde özgüvenlerini de sağlayabilmektir. Bu konuda iki yıllık çalışmalarımızın en güzel meyveleri olan Zeytin Çekirdekleri'mizin yetişmesinde emekleri olan başta gönüllü eğitimlerimiz başta olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Konser öncesi İstanbul Rotary Pera Club Derneği Başkanı Françoise Özdilek, Zeytin Çekirdekleri'ne destek verdiklerini açıkladı ve bir viyolonsel ve iki keman hediye ederken, yaklaşık 1.5 saat süren konserde, Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Korosu, Şefler Mahmut Abra, Başak Doğan ve Piyanoda Hakan Toker'in öncülüğünde Zeytin Çekirdekleri ile 15 eser seslendirdi. Konser sonunda tarihi kilise binasının sundurmasında kurulan sahnedeki sanatçı ve çocuklar dakikalarca ayakta alkışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!