'Tarih yazmaya devam edeceğiz'

Güncelleme Tarihi:

Tarih yazmaya devam edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 14:42

Fransa'da düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası'nda Türkiye Milli Takımı adeta tarih yazdı.

Haberin Devamı

Şampiyonayı 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamlayan millilerimiz Türkiye'yi de dünyanın zirvesine taşıdı. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, bu zaferlerin sadece bir başlangıç olduğunu belirterek " Yapacağımız çok işlerimiz ve hedeflerimiz var. Amacımız ata sporu güreşimizi ülkemize ve milletimize yakışır şekilde dünyanın zirvesine taşımak istiyoruz. İnşallah milletimize daha büyük gururlar yaşatacağız. Bunun için çok çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Fransa'nın Macon kentinde düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası sona erdi. Türkiye Milli Takımının dünya üçüncüsü olduğu şampiyonada genç güreşçilerimiz sergiledikleri performansla göz doldururken 2020 Tokyo Olimpiyatları yarışında biz de varız dediler.

Haberin Devamı

"ÜLKEMİZİ DÜNYANIN ZİRVESİNE TAŞIMAK İSTİYORUZ"
Şampiyona hakkında konuşan Başkan Musa Aydın, gençlerin Dünya Şampiyonasında ata sporu güreşin hakkını verdiklerini ve kendilerine teşekkür ettiğini belirterek "En son Gençler Serbest Güreş Milli Takımımız 2007 yılında Çin'deki Dünya Şampiyonasında 3. olmuştu. 9 yıl aradan sonra Fransa'da tekrar 3. oldular. Bu başarılar geçtiğimiz yıllara kıyasla çok iyi başarı. Ancak bizim gibi bir ülke için yeterli bir başarı değil. Yolun daha çok başındayız. Yapacağımız çok işlerimiz ve hedeflerimiz var. Amacımız ata sporu güreşimizi ülkemize ve milletimize yakışır şekilde dünyanın zirvesine taşımak istiyoruz. Milletimize daha büyük gururlar yaşatacağız. Bunun için çok çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

GÜREŞTE BİR İVME YAKALADIK
Kısa sürede çok işler başarıldığına dikkat çeken Başkan Musa Aydın sözlerine şöyle devam etti: "Son 1 yıl içinde altyapımızda, milli takımlarımızda, kulüplerimizde, çalışma sahalarımızda ve birçok yenilikler yaptık. Buraları dünya standartları seviyesine yükselttik. Güreşçilerimize profesyonel ellerin değmesini sağladık. Güreşin yükselişinde bir ivme yakaladık ve bugün de meyvelerini almaya başladık.

"2012 OLİMPİYATLARINDA BİR, 2016 OLİMPİYATINDA İSE 5 MADALYA ALDIK"
Ben Federasyonumuzun başına 8 Nisan 2015 tarihinde geldim. Yani çok kısa bir süre önce... Bakınız 2012 Londra Olimpiyatlarında güreşte tek madalya yani bronz madalya ile döndük. O da sağolsun milli güreşçimiz Rıza Kayaalp'ten geldi. Bugün ise Rio Olimpiyatlarında 5 madalya aldık. Bunlardan biri altın, ikisi gümüş ve diğer ikisi de bronz madalya. Yani 52 yıl aradan sonra bu denli bir tarihi bir başarı yakaladık.

Haberin Devamı

"GEÇTİĞİMİZ YILLARA GÖRE DAHA BAŞARILIYIZ"
2015 Dünya Şampiyonası'nda 1 altın 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan millilerimiz dünkü Dünya Şampiyonasında 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamladık. Yani 5 güreşçimiz finale kadar yükselmiş. Bu gerçekten kayda değer başarıdır. Dediğim gibi geçtiğimiz yıllara göre daha başarılıyız ama bizim için yeterli değil çok daha iyilerini başarmamız lazım."

 

BAKMADAN GEÇME!