Taksim'de son durum

Güncelleme Tarihi:

Taksimde son durum
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 08:36

Gezi Parkı eyleminin altıncı gününde Taksim Meydanı bir kez daha doldu. Akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplanan göstericiler, sloganlar atarak Gezi Parkı'na destek oldular.

Haberin Devamı

Taksim'deki Gezi Parkı eylemleri altıncı gününde devam ediyor. Vatandaşlar öğle saatlerinden itibaren yine Taksim Meydanı'nı doldurmaya başladı. Halaylar ve sloganlar eşliğinde Gezi Parkı'ndaki çalışmaları protesto eden göstericiler çevre temizliği de yaptı. Ayrıca meydana gelen vatandaşlar acıkan eylemcilerin yemesi için yanlarında çeşitli yiyecekler getirdi.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "AKM'yi yıkacağız" açıklamasının ardından bazı protestocular Atatürk Kültür Merkezi'nin çatısına üzerinde 'boyun eğme' yazan pankartı astılar. Meydana gelen Tuğba Özay’da Beşiktaş taraftarlarına üçlü çektirdi.

TAKSİM'DEKİ AKM'NİN ÇATISI TIKLIM TIKLIM

YİYECEK DUVARI

Sabahtan itibaren Taksim'e gelen vatandaşlar, eylemcilere çeşitli yiyecekler getirdi. Acıkan protestocuların yemesi için getirilen yiyeceklerin, Gezi Parkı'nın duvarına yerleştirilerek adeta bir açık büfe oluşturulması ilginç bir görüntü oluşturdu.

Haberin Devamı

TAKSÄ°M MEYDANI'NDA BU SABAH / FOTO GALERİ Â

Taksimde son durum

BEKLEYİŞ SABAHA KADAR SÜRDÜ

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nda bekleyen kalabalıktan bazıları gruplar halinde sohbet edip şarkılar söylerken, kimilerinin de çimlere ve banklara uzandıkları görüldü. Sabah saatlerinde başlayan yağmurun ardından ise çok sayıda gösterici meydandan ayrıldı. Taksim Meydanı'na çıkan cadde ve ara sokaklarda, göstericiler tarafından oluşturulan barikatların bulunduğu gözlendi.

İstiklal Caddesi ve çevresindeki bazı dükkanlar ve reklam panoları hasar görürken, Cumhuriyet Anıtı'na da yasa dışı örgütlerin flamalarının asıldığı dikkati çekti.

Taksim Meydanı çevresinde, yakılan ve tahrip edilen belediye otobüsü ve canlı yayın aracının da aralarında yer aldığı bazı araçların enkazı bulunuyor.

BEŞİKTAŞ'TA HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Öte yandan, günlerdir izinsiz gösterilere sahne olan Beşiktaş'taki Barbaros Bulvarı, İnönü Stadı'nın çevresi ve Dolmabahçe'de grupların sabah saatlerine doğru ayrılmasının ardından hayat normale dönmeye başladı..

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TA BİLANÇO ORTAYA ÇIKTI / FOTO GALERİ

Ä°Åž MAKÄ°NELERÄ° YANDI

Bu arada yanan iş makinelerine itfaiye müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Bir grup eylemci meydanda süren inşaat alanındaki malzemeler ile bir kamyon ve bir kepçeyi ateşe verdi. İş makineleri alev alev yandı. Bazı eylemciler iş makinelerini söndürmek için müdahale etti ancak yeterli olmadı. Olay yerine itfaiye ekipleri gelerek yanan araçları kısa sürede söndürdü.

5 GÃœNDE NELER OLDU

Haberin Devamı

POLİS ÇEKİLDİ, BİNLERCE İSTANBULLU TAKSİM'DE / Foto Galeri

Haberin Devamı

POLİS TAKSİM'DEN ÇEKİLİRKEN BİR ANDA TANSİYON YÜKSELDİ / Foto Galeri

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!