Taksim'de şenlik Beşiktaş'ta gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Taksimde şenlik Beşiktaşta gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 00:00

Taksim'de, Gezi Parkı eylemlerinin 5. gününde polisin Gezi Parkı'ndan çekilmesiyle göstericiler Gezi Parkı'na girdiler. Taksim'den Beşiktaş'a ilerleyen gruplar, burada polisle karşılaştı. Grup ile polis arasında çatışma çıktı. Polis, göstericiler gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler ise polise taş atarak karşılık verdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta yol kapatan bir grup gösterici, polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Üzerinde "Ümraniye Belediyesi" yazan 34 ER 8236 plakalı kamyoneti, Kabataş'tan Beşiktaş Meydan yönünde Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nin önünde yolun ortasına çeken göstericiler, burada aracın lastiklerini patlattı. Yolu trafiğe kapatan göstericiler, polisin biber gazlı müdahalesi sonucu dağıldı.

Bu arada, gazdan etkilenerek kendinden geçen bir eylemciye ilk müdahaleyi polis ekipleri yaptı.  Polis ile göstericiler arasındaki çatışmalar yer yer devam ediyor.

Eylemciler müdahalenin ardından ara sokaklar, Barbaros Bulvarı, Çırağan Caddesi ve Dolmabahçe yönüne kaçtı. Eylemcilerle polis arasında kovalamaca devam ederken, bazı göstericilerin çevredeki iş yerlerine sığındığı görüldü.



Göstericiler, kaldırım taşlarından barikat yaptıkları görüldü. Göstericiler ile esnaf arasında da zaman zaman tartışma çıktı. Bazı eylemciler de çevredeki dükkanlara zarar verdi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ KARIŞTI / FOTO GALERİ

Polis aracı yakıldı

Gümüşsuyu'ndan Dolmabahçe yönüne gidişte İnönü Stadı'nın yanında terk edilmiş bir halde bulunan polis aracı da eylemciler tarafından ateşe verildi. İtfaiyenin bir süre müdahale edemediği araçta yoğun hasar meydana geldi.

Bu arada, Taksim ve çevresindeki olaylarda yaralanan eylemci ve polislerin, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldüğü öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!