Suriyeli öğrencilere 4 milyon ders kitabı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli öğrencilere 4 milyon ders kitabı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 15:03

MEB ile TDV arasında Katar yardım kuruluşu sponsorluğunda Suriyeli öğrenciler için 4 milyon ders kitabı basılması konusunda protokol imzalandı.

Haberin Devamı

Türkiye Diyanet Vakfı’nda (TDV) düzenlenen protokol imza törenine, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Katar İnsani Yardım Kuruluşu (RAF) Türkiye Temsilcisi Munir Zahra katıldı.     

Altunel, Türk eğitim sisteminde 167 bin, geçici barınma merkezlerinde 324 bin Suriyeli öğrencinin bulunduğunu belirtti.     

Türk eğitim sistemindeki öğrencilere kitapların ücretsiz dağıtıldığını ancak geçici eğitim merkezlerinde uygulanan Arapça müfredattan dolayı kitapların temininin mevzuat açısından zorluk teşkil ettiğini dile getiren Altunel, bu kitapların daha önce bazı fonlar aracılığıyla sağlandığını anlattı.     

Suriyeli öğrenciler için imzalanan yeni protokol gereği bu yıl 4 milyon kitabın basılacağını bildiren Altunel, kitapların kısa sürede hazırlanması temennisinde bulundu.     

Haberin Devamı

TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun ise RAF'ın Suriyeliler için önemli yardım kuruluşlarından biri olduğunu, 4 milyon kitabın basım masraflarının RAF tarafından karşılanacağını, kitapların yerlerine ulaştırılmasında TDV olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!