Parlayanlar ve yok olanlar!

Süper Lig'de ilk yarının hakem panoraması...

Haberin Devamı

Türk hakemliğinin en çalkantılı döneminin yaşandığı aşikar. Futbolumuzun Avrupa klasmanındaki düşüşü ve sahadaki kalitesizliğin baş aktörü ilan edilen (!) hakemlik müessesesinde yapılanma gayreti olanca hızıyla sürüyor. Bugün itibariyla kervan 2 farklı yoldan ilerliyor:

1- SEKİZ ŞERİTLİ OTOYOL:

Hakemliğin modernizasyonu için Kulüpler Birliği önderliğinde geçen sezon MHK eski başkanlarıyla istişare edilerek başlayan çalışma, İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı David Elleray’ın danışmanlığa getirilmesiyle hızlandı. TFF ile Kulüpler Birliği Vakfı ve 1. Lig Kulüpler Birliği’nin oluşturduğu 'Türk Futbol Hakemlik Sistemi Çalışma Grubu' son olarak Riva’da toplantı gerçekleştirdi. İki seneye yaklaşan çalışmalara dair ilk açıklamayı ve Elleray’in kulüplere, TFF’ye ve MHK’ya sorularının ilgi çekici sonuçlarını heyecanla bekliyoruz.

Haberin Devamı

2- ÇAMURLU PATİKA:

Haziran ayından bu yana 'geçici madde' panayırına dönen MHK Talimatı... “Hakemliğin sorunlarını çözeceğiz” diye yola koyulan Kulüpler Birliği’nin haberlerinin olmadığını iddia ettiği MHK değişimleri... MHK’daki isimler üzerinde tartışmalar. Hakemlerin, bir sezonda 4-5 kez yerini oynatabilecek klasman kararları. Yok edilen FIFA’lar, TFF’den görev onayı alamayan hakemler. Kulüplerin kara listesindekiler. VAR kadrosundan nedensiz uzaklaştırılanlar. Yeterince tecrübe kazanmamış isimlerin Süper Lig’e ve TFF 1. Lig’e jet terfisi. Hakem derneği yöneticilerinden temsilcilere kadar adli iddialar. VAR-AVAR atamalarında özensizlikler.

FIRAT AYDINUS'UN YERi BAŞKA

· Hayal ile gerçek arasında gece gündüz kadar fark olan iki yolda ilerleyen hakemlikte 19 haftayı geride bıraktık. Ligin ilk yarısına dair notlar:

· 3 büyükler arasındaki iki derbide Fırat Aydınus yeşil zemindeydi. 32. kez 3 büyük derbiye imza atan Aydınus, üst üste 9 hafta düdük çalarak en uzun serinin sahibi oldu.

· G.Saray-F.Bahçe derbisinde Halil Umut Meler düdük çaldı. Bu yıl elit kategoriye yükselen Meler, Cüneyt Çakır sonrasında gururumuz olmaya aday.

· VAR kadrosuna gönderildiği halde birden bire atletik teste alınıp 3. haftada sahaya sürülen isim Mustafa Öğretmenoğlu (Başakşehir-Kayseri) oldu. VAR kadrosunda 7. haftadaki görevinden sonra Serkan Tokat ve Koray Gençerler ile birlikte haber alınamadı.

Haberin Devamı

· Ali Palabıyık, Rize-G.Saray; Abdulkadir Bitigen Hatay-F.Bahçe maçlarından sonra hiç görev alamadı.

· Halis Özkahya, Gaziantep-Kasımpaşa maçının uzatma süresinda yaptığı hatanın ardından kariyerini noktaladı.

· Genel olarak başarılı performans gösteren gençler Atilla Karaoğlan, Ali Şansalan, Erkan Özdamar, Zorbay Küçük oldu.

Parlayanlar ve yok olanlar

Yazarın Tüm Yazıları