Derbiye gümbür gümbür gidiyor

Ligin ikinci devresinde yeniden havaya giren ve Erzurum’a evinde kaptırdığı 2 puanı düşününce sinirleri bozulan Beşiktaş, dün çok kritik bir maça çıktı.

Haberin Devamı

Geçen sezon baskı altına aldığı ama işe yarar pozisyon üretmekte zorlandığı Malatya’da dün ilk 45 sona erdiğinde maçı kazanabileceği önemli pozisyonlara girmişti.

Erol Bulut, ustası Abdullah Avcı’dan öğrendiği gibi Beşiktaş’ı üzerine çekip hızlı ataklarla pozisyon aramayı seçmişti ve nitekim iki atakta muradına ermeye de çok yaklaştı.

Saha kenarında her top kaybında ve yanlış tercihte çıldıran Güneş, sık sık oyuncularını uyardı. Savunmanın öne çıkmasını ve oyunun genişletilmesini istiyordu Güneş...

Savunma açısında soru işaretleri doğurabilecek olan Caner-Güven ikilisi her şeye karşın hücum aksiyonlarından sağdaki Gönül-Lens ikilisine göre çok daha fazla rol aldı. Özellikle bir maçı bir maçına uymayan Lens, ilk devre işlemeyen parçalardandı.

Adem atılmasıyla Malatya’nın 10 kişi kalması ikinci devrenin senaryosunu da değiştirdi. Daha çok yaslanacak olan Malatya’ya karşı dar alanda marifetli işler yapabilen Kagawa, Güneş’in düşüneceği ilk hamleydi. Ama ondan önce Güneş, bir fırtına koparmayı denedi ve istediğini da aldı. İkinci devrenin ilk düdüğüyle Beşiktaş, sağlı sollu ataklarla Malatya’yı abondone etti. Yanılmıyorsa üst üste 3. kornerin sonunda golü buldu. Golün aksı da ilginçti: Caner-Gönül-Atiba... Yani savunmanın golü...

Haberin Devamı

65’te muazzam bir an yaşadık. Lens boş değil 6, iki pastan golü kaçırdı atağın dönüşünde Ömer, eşitliği sağladı. Lens öyle akla ziyan bir pozisyon harcadı ki tüm takımın aklı orada kaldı ve beraberlik golü de o şaşkınlıkta yenildi.

Güneş doğru bir hamle ile onu Quaresma ile değiştirdi çünkü büyük çöküntü yaşadı.

Eşitlikle birlikte taraftarın da ateşi yükseldi ve Malatya 10 kişi de olsa maça tutunmaya başladı. Ljajic’in golü biraz daha gecikse Beşiktaş, sıkıntı yaşayabilirdi.

Rakibin en skorer ismi Aleksic’e karşı oynayıp ayrıca iki golde de ayağı olan Caner, gecenin adamıydı.

LJAJIC DERBİDE LAZIMDI

LJAJIC’in gol sevinci yüzünden derbide cezalı duruma düşmesi büyük handikap. Muhtemelen Kagawa ile birlikte çıkacağı derbide, özellikle ikili oyunlarla Fenerbahçe savunmasının dengesini bozmada etkili olurdu.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın her maçı final. Malatya’da derbiyi de anlamlı kılması açısından çifte finaldi. Büyük bir heyecanın yaşandığı maçta Beşiktaş hem 3 puan aldı hem de büyük bir kazanma iştahı ortaya koydu. Derbi öncesi Şenol Güneş’i en çok mutlu edecek olan da budur.

Rakibin 10 kişi kalmasından önce de Beşiktaş iyi oynayan ve pozisyon bulan taraftı. Çok farklı kazanacağı maçı 2-1’le kapatması açıkçası futboldan ziyade Lens’in cilvesiydi!

 

GEÇEN sezon 33 orta yapıp 5 isabet sağlamıştı

GÜNEŞ İLK GÜNKÜ GİBİ

11. dakikada Ljajic, savunma arkasına kaçan Burak Yılmaz’a topu aktaramadı, 28’de Lens, rakibini kovalamadı... İki pozisyonda da Şenol Güneş, adeta çıldırdı. Bu sezon onu ilk kez böyle gördüm. İlk geldiği sezondaki gibiydi... Olumlu bakarsanız Güneş, hâlâ çok hırslı..

Haberin Devamı

KAGAWA BİZDEN MAKUL

3 dakikada 2 gol attığında, biz ‘mucize’ falan derken o, “Maç zaten kopmuştu” dedi. Güneş’in üç haftadır yedek soyundurmasına bizler kızarken yine makul olan Japon yıldız oldu. Tam randıman için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Güneş onu sanırım yavaş yavaş Fenerbahçe derbisine hazırladı.

BASIN İÇİN MARUZAT

MALATYA’nın yeni stadında ilk defa maç izledim. Stat şehrin epey dışında ve hava da soğuk olmasına rağmen maça ilgi yüksekti. Basın tribünündeki salonun konforunun yeni stada yakışmadığını da belirteyim. Alanı büyük ama oturma yerleri çok kısıtlı. Isıtması da arızalıydı.

DJ ARKADAŞA SEVGİLERİMLE

MAÇIN devre arasında içimiz Anadolu rock ile ısındı! Malatyaspor’un DJ’i Üç Hürel, Erkin Koray, Cem Karaca gibi ‘baba’ları çaldı. Valla bir çok statta çalınan kalitesiz takım marşları yerine Anadolu rock diyorum ben! Malatyaspor’un DJ’ine buradan sevgilerimi gönderiyorum..

Haberin Devamı

ADEM’İN ‘İHANETİ’

KIRMIZI gören oyuncunun takımına ‘ihanet’ ettiği söylenir. Dün kırmızı gören Adem, her şeyden önce kendine ‘ihanet’ ediyor. Dört büyükte oynayacak yetenekte. Sadece topla meşgulken büyük ama rakiple ve hakemle oynayınca tersi oluyor.

Maçın adamı: Caner Erkin

Yazarın Tüm Yazıları