Hak eden tarafın kazandığı bir maç oldu

Trabzonspor, Fenerbahçe’nin defansif zaaflarından iyi yararlanıp hedefine ulaştı.

Haberin Devamı

Dün skordan bağımsız olarak sezonun en kötü Fenerbahçe’si vardı sahada. Başta Fred olmak üzere eksikleri fazlasıyla aradılar. Djiku ve Becao’nun yokluğunda forma giyen Samet 2 gole sebebiyet veren hatalar yapınca Trabzonspor bir anda 3 farklı üstünlüğe ulaştı. Abdullah Avcı, maça takımını iyi hazırlamıştı, planı da büyük ölçüde tuttu. Istanbul’da 3 gol buldular ve 2 golleri de iptal oldu. Fenerbahçe’nin defansif zaaflarından iyi faydalanan bordo mavililer, savunmada da merkeze yoğunlaştı ve Fenerbahçe’ye pozisyon vermedi. İlk yarıda Trabzonspor karşısında tek isabetli şut atamayan sarı lacivertliler net fırsatlar bulmakta güçlük çekti. Zira atılan 2 gol de penaltıdan.

iSMAiL KARTAL’DAN ŞAŞIRTICI TERCiH

Trabzonspor, Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra daha cesur oynamalıydı. 1 kişi eksik rakibi karşısında baskı yemeleri dünkü tek olumsuz taraflarıydı. Sezonun yıldızı İsmail Kartal’ın Samet’i çıkartıp Crespo’yu oyuna aldığı an ise şaşırtıcı bir tercih oldu. Çünkü İsmail Hoca, adaşı İsmail Yüksek’i stopere çekti ancak İsmail’in sarı kartı vardı. Nitekim o dakikaya kadar zaten hep riskli hamleler yapan İsmail Yüksek ikinci sarı karttan oyundan atıldı.

Haberin Devamı

HAKEM KARARLARI DAMGA VURDU

Dün ne yazık ki bir kez daha hakem kararlarının çok fazla konuşulduğu, hakem kararlarının damga vurduğu bir derbi izledik. Hak eden tarafın kazandığı bir maç oldu. Fenerbahçe eksik oyuncularını fazlasıyla hissetti.

Çok değerli bir 3 puanı alan Trabzonspor’da Abdullah Avcı’nın planı büyük ölçüde tuttu ve yıllar sonra deplasmanda bir Fenerbahçe galibiyeti kazanıldı.

Pepe’nin de katılmasıyla birlikte bundan sonra daha güçlü bir Trabzonspor izleyeceğiz. Fenerbahçe ise eksikleri bundan sonraki maçlarda ne boyutta arayacak? Onu da göreceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları