Fenerbahçe topu verdi maçı aldı

Sarı lacivertliler özellikle ilk yarıda arzuları ve tempolarıyla dikkat çekti.

Haberin Devamı

F.Bahçe, Adana Demirspor karşısına üçlü savunma kurgusuyla çıktı. Görünen o ki Jorge Jesus, her maça farklı bir kurgu ve planla çıkmaya devam edecek. Luan Peres, Szalai ve Lemos’tan oluşan savunma kurgusunun önünde de Willian Arao geniş bir alanı kontrol etmekle görevliydi. Jorge Jesus teknik kapasitesi yüksek Demirspor karşısında topa sahip olmayı talep etmedi. Tecrübeli teknik adam, ikinci bölgeyi kapatıp kazandığı toplarla hızlı bir şekilde rakip kaleye gitmeyi hedeflerken bu plan büyük ölçüde tuttu.

SZALAi’DEN RAKiBE ASiST

Son derece istekli ve diri görünen Enner Valencia’nın biri penaltıdan iki golüyle devre sonunda soyunma odasına üstün giden sarı-lacivertliler ikinci yarının başında farkı üç çıkartsa da maçı kopartamadı. Özellikle Onyekuru’yu durdurmakta güçlük çeken Fenerbahçe savunmasında Szalai bir penaltıya neden olmanın dışında Demirspor’un ikinci golü öncesinde de yaptığı hatayla Onyekuru’ya adeta asist yaptı.

Haberin Devamı

ALIOSKI RAHATLATTI

Adana temsilcisi ikinci yarıdaki etkili futboluyla Fenerbahçe karşısında iki gol bulmakla kalmadı, Yusuf ve Onyekuru ile de net pozisyonlar buldu. Jorge Jesus değişiklikler ile son yarım saatlik bölüme daha diri bir kadroyla girmeyi hedefledi. Rakitskiy’nin kırmızı kartı ve hemen ardından gelen Alioski’nin şık golü Fenerbahçe’yi rahatlattı.

GENEL GÖRÜNTÜ OLUMLU

F.Bahçe’nin arzusu ve temposunu özellikle ilk yarıda çok beğendim. Yüksek mücadele gücü ve fizik kaliteye sahipler. Emre Mor’un Ferdi’ye çok yardım etmemesi ve topla çok oynayıp kayıplar yapmasının dışında sarı-lacivertli takımın genel görüntüsü olumlu. Adana Demirspor çok kaliteli bir takım ve dün de 3-0 geriye düşmesine rağmen maçı bırakmadı. Lacivert mavililer özellikle iç sahada her maça favori çıkacaklardır.

Yazarın Tüm Yazıları