Cengiz attı, takım savaştı

Antalyaspor, ligin bileği en zor bükülen takımlarından biri ve Fenerbahçe’nin Antalya deplasmanında bu kadar zorlanması sürpriz olmadı.

Haberin Devamı

Özellikle ilk 30 dakikalık bölümde Antalyaspor’un ön alan baskısı karşısında sarı lacivertliler çok bocaladı. Arzu ettiği pas bağlantısını kuramadı ve çok top kaybı yaşadı. İlk yarının son 10 dakikasında Antalya ceza alanına daha kalabalık giden Fenerbahçe, özellikle Dusan Tadic ile etkili oldu.

Sezon en değerli gollerinden birini attı

Devrede bitime 4 dakika kala Cengiz Ünder’in harika golüyle pozisyon üretmediği maçta 1-0 öne geçti. Gerçekten de Cengiz Ünder, sezonun en değerli ve önemli gollerinden birini attı. İkinci yarıda da oyun üstünlüğünü ele almakta zorlanan Fenerbahçe skoru koruma amaçlı bir kurgu ve mantaliteyle sahadaydı. Başta İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu ve Mert Müldür çok savaştılar.

Çağlar hazır değil, Djiku defansın en iyisiydi

Haberin Devamı

Çağlar Söyüncü tam hazır değil, Alexander Djiku ise yerinde müdahaleleriyle savunmada takımına çok yardımcı oldu. Dün Fenerbahçe’nin kalitesi dışında savaşçı kimliğini de gördük. Son bölümde İsmail Kartal yaptığı değişikliklerle hem skoru tutmak istedi hem de Michy Batshuayi ile golü düşündü. Nitekim Leonardo Bonucci’nin uzun pasında Belçikalı golcüyle son anlara 3 puan için güvenli bir skorla girdi. Dün şampiyonluk yarışında Fenerbahçe için en kritik, en keskin virajlardan birisiydi. Sezon boyunca hep Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Sebastian Szmansky’yi konuştuk ama son haftalarda hep Cengiz Ünder’i konuşuyoruz.

Fenerbahçe'yi tek başına 3 puana taşıdı

Dün de Cengiz Ünder Antalya deplasmanında resmen Fenerbahçe’yi 3 puana tek başına taşıdı. Zirve yarışında takımların zaman zaman zorlanması doğal. Asıl önemli olan zorlanırken de kazanabilmek. Fenerbahçe kazandı, zorlandı ama şu bir gerçek ki bir kez daha Fred’i aradı. Fred dönene kadar bu bocalama skora yansır mı? Onu kestirmek güç ancak oyun gücünü etkilemeye devam edecek.

Yazarın Tüm Yazıları