Kardeşler penaltıları atladı, Küçük’ün standardı yoktu

Beşiktaş-Sivas maçının hakemi Zorbay Küçük, 34 faul düdüğü çaldığı ve 6 sarı kart gösterdiği karşılaşmada bazı faul ve kart kararlarında hatalıydı. İ

Haberin Devamı

İkinci yarıda ‘sıfır tolerans’ uygulamasında başarılı olamadı. Sarı kart gören oyuncuların abartılı itirazlarına kayıtsız kaldı. Özellikle Charisis’in hareketi buna net bir örnekti. Sarı kartı olan Manaj’a, son dakikada Necip’e yaptığı müdahale sonrası ikinci sarı kartı gösterme konusunda takdir hakkını kullanıp kartsız geçiştirdi pozisyonu. 

DAKiKA 38: Gedson risk alarak rakibine arkadan kayarak geliyor ve ayağının dış kısmıyla müdahalede bulunuyor. Tabanı gelmiyor. Kırmızı kart beklentisi doğdu fakat sarı kart doğruydu.

DAKiKA 44: Manaj’ın sarı kart gördüğü pozisyonda Colley, yüzüne bir darbe varmış gibi kendini yere attı. Bu pozisyonda Colley’e de sarı kart çıkmalıydı.

DAKiKA 45+4: Jackson Muleka’ya yapılan müdahale penaltı değil, devam kararı doğru.

Haberin Devamı

iSMAiL’iN HER iKi SARI KARTI DOĞRU

Günün diğer maçında da Arda Kardeşler sıfır toleransın rafa kalktığını bize gösterdi. 

DAKİKA 7: Dzeko’ya yapılan müdahalede F.Bahçelilerin kırmızı kart beklentisi vardı fakat oyunun ve topun yönü bariz gol şans kriterlerini yerine getirmediği için sarı kart kararı doğruydu.

DAKİKA 63: Sowe’a ceza sahası önünde yapılan müdahalede hakem Arda Kardeşler’in ‘devam’ kararı doğruydu. 

DAKİKA 67: Kitsiou’nun Fred’e yaptığı müdahale penaltıydı. 

DAKİKA 84: İsmail’in iki sarı kartta da hakem haklıydı. Dolayısıyla atılması doğru karardı.

DAKİKA 90: Osayi’nin Hanousek’e yaptığı kontrolsüz hareket penaltıyı gerektirirdi. Hakem Arda Kardeşler’in özellikle spesifik pozisyonlarda VAR’dan yardım alamaması maç içerisinde kendisinin de iyi bir yönetim gösterememesine sebep oldu.

KALiTELi AYAKLAR VE NECiP’iN AZMi GALiBiYET iÇiN BEŞiKTAŞ’A YETTi

Beşiktaş-Sivasspor maçında ilk yarı ev sahibi her iki kanadı kullanarak baskı kurdu, kenardan gelen kafa toplarıyla tehlikeler yarattı. Nitekim bu topların birinde Colley, daha önceki Pendik ve Dinamo Kiev ve maçlarında olduğu gibi kafayla fileleri havalandırdı. Üçü de Amir Hadziahmetovic’in kornerden ortasıyla gelen kopya goller. Belli ki çalışılmış. İkinci gol Rashica’nın tek vuruşu ile geldi.

Haberin Devamı

İlk 45 dakikada sadece bir şut atıp yüzde 30 topla oynayarak kötü bir performans çizen Sivasspor’a karşı Beşiktaş, ne kadar gerekiyorsa o kadarlık bir performans göstererek ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

İkinci yarıda Beşiktaş oyunu rölantiye alırken, Sivas biraz kıpırdayınca pozisyonlara girmeye başladı. Şenol Güneş bunun farkına varıp 62. dakikada iki oyuncu birden değiştirdi. 75. dakikadan sonra defans ve orta sahanın yorulması sonucu Sivasspor özellikle Barrow ile net gol pozisyonları buldu.

Genelde kötü performans sergileyen Sivas karşısında Beşiktaş, kaliteli ayaklarına özellikle Necip’ın hırsı ve azmi katılınca üç puan geldi. Burada Necip’e ayrı bir parantez açmak istiyorum; mücadele isteği gerçekten takdire değer. Beşiktaş’ın bir neferi gibi her maçta sahada elinden geleni yapıyor.

Haberin Devamı

DZEKO FARKI ÜÇ PUANI F.BAHÇE’YE GETiRDi

F.Bahçe’nin hızlı başladığı müsabakada A. Gücü özellikle kötü gününde olan İsmail’e karşı uyguladığı baskı sonucu ilk yarının oyun olarak dengede geçmesini sağladı. Ayrıca Dzeko’yu da ceza sahası içine sokmamayı başardılar. Tadic ve Szymanski’nin tutuk hali ilk yarıda F.Bahçe’nin düşük performansta kalmasına neden oldu.

İlk yarının iki önemli pozisyonu vardı: Cephas’ın şutunda İrfan Can’ın kurtarışı ve stattaki herkesin ‘Gol’ dediği, Dzeko’nu vuruşunun auta gitmesi... Yine ilk yarının ilginç istatistiği, iki takımın toplam 13 şutundan sadece 1’inin isabetli olmasıydı.

İkinci yarı Dzeko defalarca deneyip golü bulamadı. Sonunda orta sahaya kadar gelip Fred’den aldığı topu Osayi’ye verdi, bu oyuncunun da zor pozisyon ve zor açından vuruşunda F.Bahçe golü buldu. İsmail’in acemice atılışının ardından A.Gücü baskı kursa da FBahçe skoru koruyup haftayı üç puanla kapamayı başardı.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları