Fenerbahçe’den sıkı takibe devam

İlk yarısı parçalı bulutlu, ikinci devresi tempolu ve bol pozisyonlu bir maç izledik.

Haberin Devamı

Olağanüstü kongre, alınan kararlar, maç günü açıklanan cezalar ve bunların durdurulması derken Fenerbahçe’nin Adana Demirspor karşısında nasıl bir oyun sergileyeceği hepimiz için merak konusuydu. Lige devam etme ve Süper Kupa’ya U19 takımıyla çıkma kararı sahadaki futbolculara ve taraftarlara da yansımış. Maçta her an gerilim tavan yapacak ve parlama yaşanacak hissiyatı yaşandı.

iLK YARININ EN iYiSi SZYMANSKi iDi 

Fenerbahçe kurduğu baskı sonucunda Djiku ile golü bulurken, kaleci İrfan Can Eğribayat’ın hatası ile beraberliği yakaladı Adana Demirspor. İlk yarıda; attığı gole kadar baskılı oynayan, yediği golden sonra konsantrasyonu düşüp Demirspor’un üstüne gelmesine imkan veren ve son 10 dakikada baskıyı tekrar artıran parçalı bulutlu bir Fenerbahçe izledik. Bu bölüm itibariyle sarı lacivertlilerin en iyisi Szymanski idi. Dzeko kanatlara geldiğinde onun boşalttığı alanlara deplase olarak pozisyonlara girdi.

Haberin Devamı

İlk 45 dakikada 29 kez rakip ceza alanında topla buluşan Fenerbahçe’nin attığı 14 şutun sadece 1’i isabetliydi.

iKiNCi GOLDE TOP TOPLAYICI FAKTÖRÜ

İkinci yarıya Fenerbahçe adeta 2-1 önde başladı. Dzeko’nun attığı bu golde, asisti yapan İrfan Can Kahveci kadar taca çıkan topun bir an önce oyuna girmesini sağlayan top toplayıcı çocuğu da hesaba katmak gerekir. Bu golden sonra Hikmet Karaman, Yusuf Barasi ve Nani’yi oyuna alınca Demirspor iyice hücum oynamaya başladı.

İkinci yarıda daha hareketli, tempolu ve pozisyonlu bir maç izledik. Atılan 6 gol arasında Tadic’inki bir nevi maçın imzasıydı. Adana Demirspor’un 3-2’yi yakalamasıyla son dakikalar sıkıntılı geçmeye aday iken sahneye Serdar Dursun çıktı. Hem faulü aldı hem de devamında duran toptan kafayla golü atarak takımını rahatlattı.

HAKEM ARDA KARDEŞLER BAŞARILI BiR MAÇ YÖNETTi

Saha dışı etkenlerin, saha içindekinden daha büyük rol oynadığı şu zamanda Arda Kardeşler başarılı bir maç yönetti. Hele hele kadrodaki hakemlerin bu tür maçları yönetmek istemediği bir dönemde! Arda Kardeşler’in, sezon başında belirlenen sıfır tolerans kapsamında Balotelli ve İrfan Can Kahveci gibi futbolculara göstermesi gereken sarı kartları göstermemesi tartışılabilir sadece.

Haberin Devamı

64. dakikada Oosterwolde’nin faulünde yeri iyi tespit edip VAR’a bırakmadan doğru karar verdi.

Böyle bir ortamda skora etki edecek majör hata olmaması Kardeşler ve hakemler için olumluydu.

Yazarın Tüm Yazıları