La Casa Del Jesus Kadıköylü profesör

Bu sezonki F.Bahçe’yi tanımlayan en iyi cümle şu: İstek, yetenekten daha güçlü olmalıdır.

Haberin Devamı

İstek, yetenekten daha güçlü olmalıdır... Bu cümle, unutulmaz boksör Muhammed Ali’ye ait. Ayrıca Jorge Jesus’un Fenerbahçe’sini tanımlayan cümlelerden biri. 2022-2023 model sarı lacivertlilerde istek, yetenekten her zaman daha güçlü.

Maç önündeki atkı şov sırasında kameralara yansıyan bir tane vardı. La Casa del Papel’e bir göndermeyle, Jorge Jesus – El Profesor.

Profesör, maça biraz da risk alarak başladı. Arkaya kaçabilen bir Saba Lobzhanidze karşısında, hele hele Gustavo Henrique’li dörtlü savunma bir riskti, merkezde Zajc tercihi de öyle. Bu sistem, hücumda ritim ve hız, geçiş oyununda zaaf demekti.

İlk 20 dakika buna paralel olarak ilerledi. Hatayspor uzun paslarla sarı lacivertlilerin savunmasını delmeyi başardı. Fenerbahçe çok istekliydi ancak net pozisyon yakalayamadı. Bu dakikada Diego Rossi’nin ortası Joshua King’in kafasıyla gelen gol, maçın seyrini değiştirdi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE BiR BOKSÖR GiBi

Muhammed Ali demiştik, Jorge Jesus’un takımı da bir boksör gibi aslında. Rakibi ringin köşesine sıkıştırdığında, sağlı sollu yumruklarla iyice hırpalamayı başarıyor. İlk golün ardından santradan gelen topa baskıyla pozisyon buldu Fenerbahçe. 22- 24-26-29-32 sonraki pozisyon dakikaları ki bunlardan bir tanesi Batshuayi’nin golü. Hatayspor soyunma odasına gidene kadar kendine gelemedi.

Sarı lacivertliler maç boyunca kendi oyununu çok güçlü oynadı. Kasımpaşa maçından sonra (ki 16. dakikada rakip 10 kişi kalmıştı) en yüksek topa sahip olmayı yakaladılar. Hem de rakipleri ligin en çok pas yapan 4., en çok topla oynayan 7. takımı iken. Dünün ve yeni sistem/oyuncu tercihlerinin en büyük kazanımlarından bir tanesi buydu.

FERDi VE ARAO 2 BELKi 3’ER KiŞiLiK OYNADI

İki oyuncu 2’şer, belki 3’er kişilik oynadı Fenerbahçe’de. Ferdi ve Arao. Ne enerjileri bitti ne savunmaları ne de hücuma destekleri. Ferdi hem fiziksel hem tempo olarak artık bambaşka bir seviyeye geliyor. Böyle giderse serbest 3 diye yeni bir kavram çıkartacak. Serdar Dursun, yazının başındaki isteğin vücut bulmuş hali. Yine kısa sürede tribünleri “SİU”ledi.

Yazarın Tüm Yazıları