20 puan hesabı

Alanya’da iki haftadır üzüntü hakim. Beşiktaş maçında kaybedilen 3 puan değil asıl moralleri bozan 3-2’lik Rizespor karşılaşması oldu. Çünkü, şu andaki lig tablosuna bakınca rakibin Beşiktaş değil Rizespor olduğu net görülüyor.Aytemiz Alanyaspor sezonun ikinci yarısına kötü bir başlangıç yaptı. Ardından teknik direktörle yollar ayrıldı. Ancak, halen takımın artıları eksilerden fazla. Oynanacak 16 maç ve ortada 48 puan var.

Haberin Devamı

Gelecek karşılaşmalara ve bana göre alınabilecek asgari puanlara şöyle bir bakalım:

Antalyaspor-Alanyaspor (1 puan)Alanyaspor-Gençlerbirliği (3 puan)Trabzonspor-Alanyaspor (0 puan)Alanyaspor-Adanaspor (3 puan)Başakşehir-Alanyaspor (0 puan)Alanyaspor-Fenerbahçe (0 puan)Bursaspor-Alanyaspor (0 puan)Alanyaspor-Kasımpaşa (3 puan)Gaziantep-Alanyaspor (1 puan)Alanyaspor-Osmanlıspor (1 puan)Kayserispor-Alanyaspor (1 puan)Konyaspor-Alanyaspor (0 puan)Alanyaspor-Karabükspor (3 puan)Akhisarspor- Alanyaspor (3 puan)Alanyaspor-Galatasaray (1 puan)Rizespor-Alanyaspor (0 puan)

Dosya Eki

“Bela tek başına gelmez” diye bir söz vardır. İşlerin ters gittiği Alanyaspor şu anda o talihsiz dönemi yaşıyor. 4 yeni transfer ve yeni teknik direktörle sürprizlerin takımı geri döner. Bunu yapabilecek kadro ve onlara inanan bir camia var.Defans kurgusu takımın en zayıf noktası, güçlü yönü ise ofansif anlayışı.


Bu turuncu yeşilli kadronun karakteri oldu. O zaman ofansif anlayış daha da artırılmalı. Hücuma kolay çıkan takım ileride çoğamakta zorluk yaşıyor. Vagner Love rakip savunmaların içinde yalnız ve çaresiz kalıyor.Bu dünya yıldızından daha iyi performans alabilmek için Plet ya da Ayite (Eğer transfer olmazsa) ile birlikte oynatılması gerekli.


Böyle bir kurgu takımı gol yollarında rahatlatacağı gibi, rakibin yapacağı atakların da önünü keser.Acilen takımı hak ettiği seviyeye taşıyacak bir teknik direktörün göreve getirilmesi gerekli. Zaman kaybına tahammül yok, saatler bile önemli.Fikstüre bakıp yaptığım tahminlere göre alınabilecek en az 20 puan var. Sezon sonunda kazanılacak 38 puan Alanyaspor’u ligde tutar.

Yazarın Tüm Yazıları