Alper Aksu
Taraftar Yazarı

Alper Aksu

Galatasaraylı bir ailenin Fenerbahçeli oğlu Mustafa Alper Aksu, futbolda objektifliğe inanıyor. Takımına toz kondurmayan taraftarlardan biri olmamakla birlikte Fenerbahçe’nin ülke sporundaki en önemli marka olduğuna ve ileride çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyor. Rıdvan’dan, Müjdat’a, Kennet Anderson’dan Okocha’ya, Ortega’dan Alex’e İbrahim Kutluay’dan Obradovic’e… Mustafa Alper Aksu, Taraftarından’da Fenerbahçe’nin geçmişten günümüze geleneğini ve faaliyet gösterdiği tüm spor dallarını kucaklayan yazılar yazıyor.
Daha Fazlası
Tüm Yazıları

Fenerbahçe Pes Etmiyor

Fenerbahçe’nin futbol olarak bu sezon belli bir seviyenin üzerine çıkamayacağını daha önce belirtmiştim ancak bu bahsettiğim seviyenin de altına düşmemeli. Açıkçası bu oyuncu grubu ile takımın başında kim olursa olsun önde baskılı ve bol pozisyonlu bir futbol oynamak çok zor. Bunun en büyük sebebi de Fenerbahçe’de ayağa isabetli pas oranı yüksek oyuncu sayısı az. Oyun akışının hızlı bir şekilde rakip sahaya geçirilebilmesi için dikine riskli pas atabilme oranınızın yüksek olması şart. Oysa ki Fenerbahçe rakibini üzerine çekmek için yan pas yaparken bile hatalı pas tercihleri kullanıyor.

Devamını oku

Yara sarılacaktı, başa sarıldı!

Fenerbahçe bu sezon ligde geriye düştüğü 10 maçın hiçbirinde galibiyet alamadı. Bu maçların 6’sından beraberlikle ayrılırken 4’ünde sahadan mağlup ayrıldı. Bu durumu açıklığa kavuşturmak için futbol alimi olmaya gerek yok. Fenerbahçe’nin direkt skora etki edecek hücum oyuncuları dahi bugün sahada herkesin parmakla gösterdiği Akhisarspor’lu Muğdat kadar bile taraftarı heyecanlandırmıyor. Hal böyle olunca sonuca gitmek ve maç kazanmak da çoğunlukla şansa kalıyor.

Devamını oku