Eviniz mis gibi koksun ister misiniz? Çözümü mutfakta bulabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Eviniz mis gibi koksun ister misiniz Çözümü mutfakta bulabilirsiniz
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 23, 2021 12:20

Eve girdiğinizde, kendinizi iyi hissettirecek ilk ve en önemli şey kokusudur. Kimse kızartma kokusu sarmış bir odada çok fazla vakit geçirmek istemez. Eğer kimyasallara karşıysanız, evinizin havasını doğal yollardan tazeleme fikrine sıcak bakabilirsiniz. Hem de elinizin altındaki malzemelerle…

Haberin Devamı

Kötü kokuları karbonatla yok edin

Bazen, evinizi hoş olmayan kokuların ele geçirmesine engel olamazsınız. Özellikle de düzenli olarak yemek yapıyorsanız… Aslında bu soruna bir kase karbonatla çözüm getirebilirsiniz. Karbonat kokusu evin her köşesine yayılmış istenmeyen kokuları kolayca yok eder. Bu yöntem özellikle kilerde ve küçük mutfaklarda işe yarıyor. Üstelik karbonat kokuyu bastırmak yerine, tamamen yok ediyor, ayrıca bulması kolay ve oldukça hesaplı!

Kendi oda spreyinizi yapın


Okaliptüs, lavanta ve limondan oluşan doğal bir karışımla kendi oda parfümünüzü tasarlayabilirsiniz. Önce otları sıcak suda bitki çayı yapıyor gibi demleyin, ardından karışımı, kullanımını kolaylaştırmak için bir sprey şişesine aktarın. Sonrasında gelsin mis kokulu evler…

Limon kabuklarını kaynatın

Limonları kullandıktan sonra kabuklarını değerlendirme, aynı zamanda odanızın havasını değiştirme fırsatını kaçırmayın. Bunun için, limonları geniş bir tencereye koyun ve üzerine su doldurun, sonra ocakta yarım saat kadar kısık ateşte kaynatın. Bu çöpe gidecek bir malzemeyle elde edilebilecek fazlasıyla iyi bir koku!

Kahve çekirdeklerini kavurun

Haberin Devamı

Kahve yaptığınızda evin her tarafına nasıl da güzel kokuların yayıldığını çok iyi bilirsiniz.  Bu kez kahve çekirdeklerini 7 ila 10 dakika kadar 200 dereceye ayarladığınız fırınınızda bekletmeyi deneyin. Ardından, fırınınızın kapağını açık bırakın ve enerji saçan kahve kokularının tadını çıkarın.

Baharat ve meyvelerden potpuri hazırlayın

Her biri eÅŸsiz aromaya sahip birbirinden deÄŸerli baharat ve meyvelerin, evin her köşesini sarmasını kim istemez ki?ÂElma dilimleri, portakal kabukları, tarçın çubukları ve karanfili tencerede kısık ateÅŸte piÅŸirin. Dilerseniz karışıma biraz Hindistan cevizi, biberiye, hatta kızılcık da ekleyebilirsiniz.

Vanilya özütü ısıtın

Bir tabağa birkaç damla vanilya özütü koyun ve ardından 150 dereceye ayarladığınız fırınınızda yarım saat pişirin. Vanilya, her zaman birisinin lezzetli bir kek yaptığı hissi yaratır ve ipeksi bir koku yayar. Ayrıca vanilya kokusu tek başına ağır geliyorsa, biraz limon ve portakal kabuğu rendeleyerek turunçgillerden oluşan bir karışım elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Havayı aktif karbonla arındırın

Mutfaktaki en etkili ve uygun fiyatlı koku gidericilerden biri de gazları emme özelliğine sahip olan aktif karbondur. Kötü kokuları yok etmek için, mutfak penceresinin yanındaki gözenekli bir çantaya 500 gram aktif karbon asın. Ayrıca bu yöntemi çöp kokusunu gidermek için de kullanabilirsiniz.  

Bir bardak sirke kullanın

Muhtemelen temizlikte zaten sirke kullanıyorsunuzdur, aynı zamanda bu mucizevi ürünü kokuyu gidermek için de kullanabilirsiniz. Özellikle kızartmalardan sonra, kokuyu gidermeye yardımcı olması için ocakta bir bardak beyaz sirke kaynatın. Ayrıca, daha taze kokan bir mutfakla uyanmak için gece boyunca tezgaha bir bardak sirke de bırakabilirsiniz.

Haberin Devamı

Uçucu yağlar

Uçucu yağlar veya konsantre bitkiler ve otlar, özellikle de parfümlü mum veya oda spreylerini tercih etmiyorsanız, evinizin güzel kokmasını sağlamanın harika bir yoludur.  Difüzöre koyduğunuz greyfurt, biberiye, limon, nane ve tarçınlı portakal gibi yağlarla evin her köşesini tazeleyebilir, aynı zamanda havayı nemlendirebilirsiniz.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!