Son dakika!.. Bodrum'da şiddetli deprem

Güncelleme Tarihi:

Son dakika.. Bodrumda şiddetli deprem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2017 10:48

Bodrum'da bir deprem daha... Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 10.42'de Pınarlıbelen-Bodrum merkezli bir deprem meydana geldi. Kandilli, depremin büyüklüğünü önce 5.1 ardından 5.3 olarak duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı. Bodrum’da tatil yapan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, “Çok kuvvetli bir depremdi” dedi. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz yaptığı açıklamada "Sıkıntı oluşturacak, korkuya, paniğe sevk edecek bir deprem değil bu. Bize intikal eden bir şey yok, büyüklüğü 5'in üzerindeydi ama artık bize hasar verecek durumu yok bu tür depremlerin" dedi. Depreme yürüyüşte yakalanan usta oyuncu Fatma Girik "Bodrumdaki depremlere alıştık. Kentteki evlerin 2 katlı olması şans. Hem binalar hem altyapı hem de zemin sağlam. Deprem bölgesindeyiz, faylar buradan geçiyor alışmalıyız" dedi.

Haberin Devamı

Bodrum'da korkutan bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre Pınarlıbelen-Bodrum merkezli depremin büyüklüğü 5.3. Kandilli Rasathanesi'nin sitesinde depremin derinliği 1.6 kilometre olarak yer aldı.

AFAD: BÜYÜKLÜK 4.3, DERİNLİK 11.03

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre ise depremin büyüklüğü 4.9. AFAD, depremin yaklaşık 11.03 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu. Vatandaşlar sosyal medyadan depremi çok şiddetli şekilde hissettikleri mesajlarını paylaştı.

BODRUM KAYMAKAMINDAN AÇIKLAMA

AA'nın haberine göre deprem sırasında Bodrum Belediyesi içindeki kafeteryanın duvarında küçük çaplı hasar meydana geldi.  Belediyenin önündeki meydanda bulunan Adliye Camisi'nin minaresinin üst kısmında da yine küçük çapta hasar oluştu. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, kendilerine intikal eden olumsuz bir şey olmadığını söyledi, Bodrum halkının bu çaptaki depremlere alışık olduğunu dile getirdi.  Yılmaz, "Sıkıntı oluşturacak, korkuya, paniğe sevk edecek bir deprem değil bu. Bize intikal eden bir şey yok, büyüklüğü 5'in üzerindeydi ama artık bize hasar verecek durumu yok bu tür depremlerin. Kandilli Rasathanesi'ne göre 5 gözüküyor. Bize gelen hiçbir problem yok." diye konuştu.

Haberin Devamı

Son dakika.. Bodrumda şiddetli deprem

TATİLCİLER TEDİRGİN OLDU

Bodrumlular ve tatilciler depremle birlikte sokağa fırladı. Can kaybı ve yaralanan kimsenin olmadığı deprem ilçede tedirginlik sürerken, vatandaşlar uzun süre binalara giremedi.

FATMA GİRİK: ALIŞMALIYIZ

Torba Mahallesi’ndeki evinden yürüyüşe çıkarken depreme yakalanan usta oyuncu Fatma Girik "Bodrumdaki depremlere alıştık. Kentteki evlerin 2 katlı olması şans. Hem binalar hem altyapı hem de zemin sağlam. Deprem bölgesindeyiz, faylar buradan geçiyor alışmalıyız" dedi.

Gaziantep’ten tatile gelen iç mimar 22 yaşındaki Beste Eyikoçak, "Şimdiye kadar böyle bir deprem yaşamamıştım. Çok sallandık, hemen dışarı çıktık. Allah’tan çabuk geçti" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika.. Bodrumda şiddetli deprem

"BU EN ETKİLİSİYDİ"

Torba Mahallesi’ndeki yazlığında yaşayan bankacı 49 yaşındaki Şule Teker ise "Evde kahvaltı yapıyorduk, birden sallanmaya başladık. Büyük bir uğultu vardı. İlçede evlerin iki katlı olması büyük şans. Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen 6.5’lik sarsıntıdan sonra hissettiğimiz bu deprem en etkilisiydi. Tabii ki korktuk, heyecanlandık ve bahçeye çıktık" diye konuştu.

Bodrum Belediyesi zabıta ve itfaiye ekipleri ile jandarmanın hasar tespiti için Pınarlıbelen Mahallesi’ne hareket etti.

GÖKOVA'DA 3.4...

AFAD verilerine göre saat 10.46'da Gökova açıklarında 3.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Haberin Devamı

Gökova açıklarında saat 10.53'te ise 4.3 büyüklüğünde bir deprem ölçüldü.

Son dakika.. Bodrumda şiddetli deprem

SABAHA KARŞI GÖKOVA KÖRFEZİ'NDE 4.3

Bodrum'da sabaha kadar da bir çok deprem meydana geldi. Gökova Körfezi açıklarında bugün sabah 04.46'da da 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremin derinliği 17,49 kilometre olarak açıklanmıştı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!