Sokakla tanışma zamanı

Güncelleme Tarihi:

Sokakla tanışma zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 12:45

İZMİR'in Seferihisar ilçesinde açılan 'Oyun ve Oyuncak Atölyesi' ile çocukları zararlı, ithal oyuncaklardan ve sanal ortamlardan koruyarak, ahşapla ve sokakla tanıştırmak hedefleniyor.

Haberin Devamı

Seferihisar Belediyesi, AD Oyuncak, Atölye Hayat işbirliğiyle açılan 'Oyun ve Oyuncak Atölyesi' 4 gün süresince ziyaretçilerini ağırlayacak. Seferihisar Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi'ndeki atölyede, uzman katılımcıların öncülüğünde, doğal ahşap kullanılarak pamuklu ve merserize kumaşlarla bez bebekler yapılıyor. Çamur ve girişimcilik atölyesinde vakit geçirecek çocuklar eğitmenlerle birlikte sokağa çıkarak, unutulmaya başlayan sokak oyunlarını oynayacak.
Etkinliğin ilk gününde Kültür Bakanlığı sanatçısı Adnan Karagülle tarafından çocuklara ve ailelerine evde kolaylıkla yapılabilecek doğal ahşap oyuncak üretimi öğretildi. Aileleriyle birlikte atölyeye katılan çocuklar hem çok eğlendi, hem de evde oyuncakların nasıl yapabileceğiyle ilgili bilgi sahibi oldu. CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, dijital hayatla birlikte çocukların birbirleriyle iletişimlerinin koptuğunu söyleyerek "Ama biz çocukların ayaklarını toprağa bastıklarında, birlikte oyun oynadıklarında daha sağlıklı büyüdüklerini biliyoruz. Burada çocuklar, dede yadigarı yöntemlerle ve zararsız malzemelerle oyuncak yapmayı, birlikte vakit geçirmeyi, birlikte oynamayı, yeniden keşfediyorlar. Çok faydalı bir dört günün bizi beklediğini düşünüyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!