Skype'a yasak geldi, bir aydır kimse indiremiyor!

Güncelleme Tarihi:

Skypea yasak geldi, bir aydır kimse indiremiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2017 10:34

Çin hükümeti, App Store olmak üzere tüm uygulama mağazalarını kaldırıyor. Microsoft’un Skype uygulaması son 1 aydır indirilemiyor. Çin kaynaklı uygulamalara talep ise arttı.

Haberin Devamı

Çin hükümeti yaptırımlarına devam ediyor. New York Times’ın haberine göre, App Store dahil olmak üzere tüm uygulama mağazalarından Skype uygulaması indirilemiyor. Ülkede yabancı kaynakların sağladığı uygulamaların kaldırılması, Çinlilerin yaptığı uygulamaları artan talebi de beraberinde getirdi.

Öncesinde Çin hükümeti, vatandaşların çevrimiçi iletişimlerini izlemeyi zorlaştıran uygulamarı kaldırmıştı. En son geçtiğimiz Haziran ayında da WhatsApp gibi önemli iletişim araçlarının yanı sıra VPN destekli uygulamaları da kaldırdı. Gmail ve Facebook gibi önemli uygulamaları da kaldıran Çin hükümeti, internet teknolojisinin adını uluslararası alanda "The Great Firewall Of China" yani “Çin Seddi”  olarak tanımlandı.

Skypea yasak geldi, bir aydır kimse indiremiyor

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Ağustos ayında ise Apple, Çin hükümetinin yaptırımlarını kabul etmişti. Apple CEO’su Tim Cook’a göre şirketin bu yaptırımları kabul etmesinin sebebi ticaret yaptığı her ülkenin kanunlarına uyma politikası.

Son olarak Microsoft’un sahibi olduğu Skype, Çin’de çalışıyor. Fakat son 1 aydır Skype uygulaması indirilemiyor. Anlaşılacağı üzere Skype’ı sadece önceden indirmiş olanlar kullanabiliyor. Yine de uygulamanın tamamen kaldırılıp kaldırılmayacağı bilinmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!